Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як успішно знайти свою першу роботу: поради для новачків

Як успішно знайти свою першу роботу: поради для новачків

Пошук першої роботи може здаватися складним завданням, але з правильним підходом і плануванням цей процес може стати менш стресовим і більш результативним.

Інформатор Коломия ділиться дієвими порадами про те, як знайти своє перше місце працевлаштування.

Стартовим кроком для пошуку першої роботи є обирати вакансії, які потребують мінімум досвіду. Складіть список компаній, в яких хотіли б працювати. Частина компаній у вакансії вказують, що можуть взяти людину без досвіду. Знайти такі посади можна, вказавши на ресурсі з пошуку роботи фільтр “без досвіду роботи”.

Наступним кроком буде створення резюме, яке необхідне, щоб роботодавець мав змогу дізнатись більше інформації про потенційного працівника. Отже, чи не найголовнішим завданням під час створення резюме – вказати ваші вміння, досягнення, досвід та навички. Також необхідно зазначити наступні речі:

  • громадську роботу;
  • участь у волонтерських проєктах;
  • стажування;
  • нагороди;
  • сертифікати;
  • підробітки (навіть якщо це була некваліфікована робота);

Студентські проєкти та роботи також можна додати в резюме, проте важливо розписати про результат проєкту і вашу роль в ньому.  Не приписуйте собі навички, якими не володієте або тільки хочете опанувати, також не варто применшувати своїх здобутків, адже будь який момент може стати виршіальним.

Важливим доповненням до резюме є супровідний лист, адже саме цей лист може стати фінальним, коли на одну посаду претендує два рівносильних кандидати. Супровідний лист дає розуміння про мотивацію людини до роботи. Надсилати його потрібно разом з резюме, лист має бути коротким та обґрунтованим, чому саме вам найбільше підходить ця робота. Рекомендовано вказати ваші знання та вміння, а також проявити життєві якості та досвід. Правильний супровідний лист гарний спосіб проявити свою мотивацію до роботи в компанії.

Перед тим як писати лист до резюме оцініть та проаналізуйте вакансію, яка вас зацікавила. Таким чином ви зможете створити звернення до потенційного роботодавця саме на основі цього аналізу.

Наступний крок до отримання роботи – співбесіда. Саме перша зустріч формує враження про особистість. Серед численних порад, як саме потрібно проходити співбесіду найдієвішою є показати своє бажання вчитись та розвиватись із компанією.

Якщо ви розумієте, що роботодавець вагається щодо фінального рішення, то запропонуєте виконати тестове завдання, яке допоможе швидше зробити вибір на користь кандидата. Виконуючи тест, людина також зможе для себе зрозуміти, чи повністю підходить для цієї вакансії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору