Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Нібито за неналежний вигляд: у Івано-Франківську ученицю не допустили до навчання

4 вересня мама учениці Івано-Франківського ліцею імені Івана Пулюя опублікувала допис в одній з соціальних мереж, де розповідає, що її доньку вигнали та не допустили до навчання через “неналежний вигляд”, а саме – одяг.

Інформатор Коломия розповідає деталі.

Як зазначає мати учениці Ольга Ярошева, керівництво ліцею не повідомило їй про інцидент, про ситуацію вона дізналася від доньки, яка зателефонувала їй, плачучи від образи.

Далі матір розповідає, що 28 серпня класний керівник проінформував батьків про офіційний дрес-код.

“28.08.2024 року класний керівник довів до відома батьків,що тепер у них офіційний дрес-код……дякую, що не 31 ввечері. Обґрунтувавши причину, чому моя донька не буде його дотримуватись, отримала відповідь про білий верх та чорний низ…..”, – пише Ольга Ярошева.

Коли прийшов час йти до навчального закладу, ліцеїстка одягнула те, що було вдома у наявності. Але до навчального процесу її не допустили.

Вигляд дівчинки, за який її вигнали. Фото: Ольга Ярошевич

“Ок, одягнула моя доня те, що є у наявності….але ніт для даного закладу цього мало…..має бути діловий стиль…….діловий у +30!!!!
Керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль, то і не варто пхатись у профільну освіту…..”, – продовжила пані Ольга.

В кінці мати підсумовує, її вразило те, що без жодного остраху працівники закладу в час уроків відправили її доньку додому.

У середу, 5 вересня, на сторінці Ольги Ярошевич з’явився ще один пост щодо франківського ліцею, де вона розповідає, що адміністрація школи порадила їй перевести дочку в інший ліцей.

“Доброго дня шановне паньство! Слава богам мою дитину допустили сьогодні до навчання, але є в ті кого відправили додому((( Діти проходять перевірку на сходах закладу. Адміністрація ліцею порадила забирати документи та іти в інший ліцей. Донька пише про цькування вчителями та однокласниками….я в шоці…”, – пише матір школярки.

Що каже дирекція ліцею

У коментарі журналістам “Ратуші” директор ліцею підтвердив те, що така ситуація мала місце бути, та зазначив, що дівчинка прийшла до навчального закладу в кольоровому вбранні.

“Так, у нас є певні правила щодо одягу. Діти їх дотримуються і з цим немає проблем, – каже директор. – Ця школярка навчається в нас вже другий рік, тому усе знає. Щодо самого випадку, то, на мою думку, він не заслуговує на резонанс. Адже дитина прийшла до школи у кольоровому і їй зробили зауваження. На що вона відреагувала дещо емоційно”, – відповів Мирослав Бідичак.

Також директор наголосив, що у навчальному закладі вже була проведена нарада з педагогічним колективом з обговорення цієї ситуації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору