Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як створити вдале резюме? Поради та рекомендації

Чимало людей під час пошуку роботи стикаються із проблемою правильного створення резюме. Цікава, інформативна та повна візитівка безперечно збільшує ваші шанси отримати запрошення на співбесіду в кілька разів.

Інформатор Коломия розповість, що потрібно, щоб написати вдале резюме.

Щоб написати хороше резюме, вам потрібно виділити головні факти професійної автобіографії. У візитівці треба вказати:

  • Посаду
  • Контактні дані
  • Досвід роботи
  • Освіту
  • Додаткову освіту
  • Професійні навички
  • Рекомендації
  • Додаткову інформацію

Важливо правильно сформулювати назву посади, на яку ви претендуєте й розуміти, наскільки вузька у вас спеціалізація. Не варто створювати одне резюме на кілька дуже різних посад. Краще створіть окремі візитівки під кожну спеціалізацію та опишіть у них релевантний для конкретної посади досвід і навички.

Оскільки роботодавці шукають резюме за конкретними назвами, не варто писати в заголовку фрази: «Будь-яка робота», «Працівник на виробництво» тощо.

Чи додавати фото у резюме?

Звісно, цей вибір залишається за вами, та за фотографією роботодавець зможе скласти про вас перше враження. До візитівки варто додавати якісні ділові світлини, де добре видно обличчя, а не селфі з дозвілля, фото у повний ріст чи групові фотографії.

Ще важливими пунктами є локація, де ви шукаєте роботу та бажана заробітна плата. Це допоможе рекрутерам краще зорієнтуватися, чи підходить зарплата в вакансії вашим очікуванням.

Досвід роботи

Обов’язково вкажіть у резюме свій попередній досвід роботи. Починати варто з останнього місця роботи, а закінчувати — першим. Намагайтеся якомога детальніше описати, що саме входило у ваші обов’язки на попередніх місцях роботи і які були ваші досягнення. Позитивні результати вашої попередньої роботи безперечно зацікавлять HR-а.

Освіта

Не забувайте вказати ваш рівень освіти та повну назву навчального закладу, де ви навчалися. Ви можете згадати у блоці про наукову діяльність, участь у студентському самоврядуванні, дипломну роботу або дисертацією, волонтерську діяльність, якою займалися під час навчання.

Професійні навички

Тут ви зможете вказати всі свої професійні та додаткові навички, розповісти про сильні сторони. Відзначте те, на що ви дійсно здатні та чим можете похизуватися на тлі інших кандидатів. Однак навички мають стосуватися виключно роботи. Рекрутери часто розцінюють такі вміння як ключові компетенції, тож поміркуйте і пригадайте, чим вражали попередніх роботодавців.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору