Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як зрозуміти, що час змінити посаду чи професію

Інколи людям здається, що на роботі нас мають чекати постійні кар’єрні зростання та цікаві робочі будні, а коли все йде не так виникає відчуття, що потрібно терміново міняти місце працевлаштування.

Інформатор Коломия з посиланням на Happy Monday розповість, як зрозуміти, що вам пора міняти посаду, роботу чи професію.

ВИГОРАННЯ

Інколи думки про зміну роботи приходять до нас разом із вигоранням. Тут найперше потрібно подумати про відновлення, якісний відпочинок на фізичному, емоційному й ментальному рівнях. Будь-які рішення в такий емоційний момент можуть просто не відображати реальної ситуації та ваших реальних потреб. Спробуйте зрозуміти, що саме привело вас у такий стан і як розв’язати цю проблему.

ЦІННОСТІ

Одним з яскравих дзвіночків звільнення є та ситуація, коли вам не подобаються цінності компанії. Вам може не подобатися новий курс компанії, цінності нового керівника чи його стиль керування. У такому разі є два шляхи: або чекати, поки компанія пройде певні трансформації та, можливо, знову стане на шлях, який ціннісно збігається з вашим, або шукати іншу організацію, з якою ви матимете спільні цінності.

ПІДВИЩЕННЯ

Якщо, вам нудно на роботі й ви відчуваєте, що можете більше, можна спробувати кілька варіантів. Перехід до більш масштабної ролі чи зміна функціоналу вашої професії. Якщо на вашому місці працевлаштування перехід на новий рівень наразі неможливий, слід готувати план переходу туди, де ці можливості є.

ПЛАТО РОЗВИТКУ

Усі нібито кудись біжать, чогось досягають, а у вас нічого не відбувається. По-перше, певний час перебувати на плато — нормально, адже кар’єрне зростання не може відбуватися постійно. Спробуйте сформувати свої цілі, щоб розуміти, куди саме і як вам рухатися з цього плато. А тоді проаналізуйте, чи можна це зробити на вашій посаді тут і зараз чи потрібно змінювати місце роботи.

КОРИСТЬ ТА СЕНСИ

Питання, що є для вас сенсами в кар’єрі й що вам хотілося б змінювати завдяки своїй роботі турбує чимало людей. Запит на пошук сенсів у кар’єрі — це запит не просто на пошук роботи, а на пошук, можливо, іншого формату діяльності чи нової сфери, в якій реалізувати ваші сенси буде можливо. Якщо ж ви не бачите суспільної користі зі своєї професії, можна знайти нові підходи, нові інструменти чи сфери. Наприклад, цю потребу можна закрити за допомогою волонтерства в будь-якій формі.

ДО СЛОВА, РЕКЛАМУ НА САЙТІ ІНФОРМАТОР МОЖНА ЗАМОВИТИ ТУТ:

  • Адреса редакції: м. Коломия, вул. Січових Стрільців, 23
  • Телефон для зв’язку: +380 96 545 8237
  • Електронна адреса: kl.informator@gmail.com 

Нагору