Інформатор Коломия

ВЛАДА

Брукування озера – косівському депутату: договорів на майже 9 млн грн провело УКГ Коломийської міськради

Брукування озера - Думітраку: договорів на майже 9 млн грн провело УКГ Коломийської міськради

Управління комунального господарства уклало кілька договорів на капремонти доріжок і благоустрій території біля Шевченківського з одним і тим часи підприємцем. Загалом сума сягає 8,78 млн грн. Крайня закупівля на майже 1,5 млн грн відбулась у вересні, без конкуренції. 

Повідомляє Інформатор Коломия.

Капітальний ремонт території біля Шевченківського озера та доріжок триває з 2023 року.

Зокрема управління комунального господарства Коломийської міської ради уклало 5 договорів на загальну суму  8 776 233 грн із косівським підприємцем ФОП ДУМІТРАК НАЗАРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ. І це тільки на роботи біля озера. Загалом же, з усіх державних закупівель

Назарій Васильович Думітрак не просто підприємець, згідно даних платформи YouControl та офіційного сайту  він є депутатом Косівської міськради і головою Косівського осередку ВО «Свобода».

Як підприємець зареєстрований на початку 2016 року в місті Косів. Але участь у державних закупівлях почав брати тільки наприкінці 2022 року: у грудні продав бруківку для доріжок у парку. Відтак із структурними підрозділами Коломийської міської ради косівський депутат уклав 8 з 9-ти договорів, але одна із цих закупівель – ремонт доріжок на сільських кладовищах – була скасована, а загалом  75% договорів укладено без проведення електронних торгів.

У вересні ж договір із депутатом-підприємцем уклали на 1 455 175 грн. За ці гроші Назарій Думітрак має провести капітальний ремонт території біля озера, звісна річ – не усієї. Але оскільки закупівля відбувалась як допорогова і без електронних торгів, то у договорі не вказано, які саме роботи мають бути.

Проте згідно документів, долучених до договору, розмір прибутків зазначено на рівні 18500 грн.

шевченківське озеро закупівля

Нагадаємо, навесні 2024 року також була закупівля на брукування доріжки на Шевченківському озері на суму 1,3 млн грн. Деталі у статті – Більше бруківки

Нагадаємо, шо у перші два роки війни коломияни апелювали до влади міста, аби відкласти такі справи на мирний час і зосередитися на допомозі військовим. У прямому ефірі місцевого телебачення ведуча зазначила, що таке питання все частіше звучить у суспільстві, та на це Богдан Станіславський сказав:

“Нехай звучить”, – оце й усе, що відповів голова Коломийської громади Богдан Станіславський.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору