Коломия До сайту

Чому затримується відкриття ветеранського простору в Коломиї?

Відкриття нового простору для ветеранів у приміщенні колишнього центру зайнятості у Коломиї анонсували ще навесні 2024 року. Він мав запрацювати наприкінці серпня. Втім, станом на 26 вересня заклад досі не розпочав роботу. В чому причина?

Про це Інформатор дізнавався на брифінгу міського голови Коломийської громади 25 вересня.

Як вже розповідалось, приміщення у будівлі на вул. Мазепи, 4, де раніше був центр зайнятості, облаштовують під потреби ветеранів. Влада Коломийської громади анонсувала, що тут буде зала для проведення тренінгів, і кабінет для інформування та консультування, а ще – місце для надання психологічної допомоги та якісного часопроведення. Відкриття такого центру для наших захисників стало можливим завдяки фінансовій підтримці благодійників. Більше у статті: за посиланням.

Спершу відкриття ветеранського простору в Коломиї було заплановане на День Незалежності. Втім, виявилося, що не всі роботи завершені.

Міський голова Коломиї 25 вересня повідомив на брифінгу, що наразі ще не встановили деякі двері.

“Є певні затримки про вхідних дверях. Ми хочемо зробити, щоб вони були для доступності людей з обмеженими можливостями”, – прокоментував Богдан Миколайович.

Він додав, що відкрити простір для ветеранів планують в середині жовтня.

До теми: Незручні, але важливі питання до влади: вересневий брифінг міського голови Коломиї

Як відомо, у майбутньому центрі працюватимуть спеціальні менеджери, робота яких полягатиме в інформуванні, допомозі, супроводі та перенаправленні ветеранів. Детальніше у статті: Які саме послуги хочуть отримувати ветерани у новоствореному просторі в Коломиї

Очільник Коломийської громади також розповів про фахівців, які будуть працювати з ветеранами. Він зазначив, що міська рада подає заявку на 5 вакансій, які буде оплачувати держава.

“Держава дає таку субвенцію для 5 працівників. Для цього потрібно буде створити комісію по відбору”, – повідомив мер.

За його словами, майбутні працівники ветеранського простору мають пройти певний відбір, адже є кілька серйозних вимог, зокрема по освіті тощо.

Міський голова заявив, що один такий фахівець центру має працювати із приблизно 100 ветеранами.

Як він зазначив, працівник буде займатися підтримкою ветеранів, починаючи від зустрічі з потяга і подальшим супроводом, допомогою в різних побутових, соціальних питаннях тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.