Інформатор Коломия

ГРОШІ

Недовиконання бюджету Коломийської громади на 75 млн грн: що далі

Недовиконання бюджету Коломийської громади на 75 млн грн: що далі

Станом на вересень бюджет виконується на 83% – кажуть у ратуші. Закорема зараз недовиконання складає близько 75 млн грн. Про це 25 вересня на брифінгу заявив міський голова Коломийської громади Богдан Станіславський.

Що це означає для громади і чи реагуватиме влада – розповість Інформатор Коломия.

Зокрема йшлося про те, що на 22 та 24 жовтня на засіданні виконавчого комітету та на сесії Коломийської міської ради влада громади буде додавати кошти на придбання газу та на опалення у бюджетних установах, зокрема – у закладах освіти.

“Там нам треба буде по фінансуванню додати, бо зараз немає призначень на на придбання газу і на опалення,- пояснив Богдан Станіславський.  – Бо бюджет у нас не виконується. Станом на сьогодні – порядка 75 млн або 83% виконання. Тобто недовиконання більше 70 мільйонів, тому кошти на такі цілі ми десь там трошки, ну, так ділимо потрохи для всіх”.

Чому так і що далі? У влади знайшлись відповіді і на ці запитання:

“Дивіться, коли приймається бюджет, ми плануємо, які будуть поступлення, – аргументує очільник громади. – У нас є перевиконання по єдиному податку. По всіх видах податків – по нерухомості, по землі – є. Крім ПДФО з зарплат. Це мається на увазі не ПДФО військові, які в нас забрал. Ми його не врахували. Це мається на увазі підприємці наші. Тобто ми розуміємо, що більшість зарплат, які офіційно платиться – тільки мінімальна, а багато хто не оформляється на роботу”.

На запитання, на чому ж можемо зекономити, міський голова відповів:

“Ну ми надіємося, що виконання буде. Тобто завжди перша половина року вона менше поступлення коштів. Кінець року завжди має більші надходження. Так у нас вже сталося. Тобто ми надіємось, що за ці місяці – там жовтень,  листопад – ми доженемо виконання.

Сумніви, щодо очікувань  мільярдного бюджету у 2024 році, журналісти Інформатора висловлювали ще при прийнятті головного фінансового документу громади. Детальніше читайте у статті Сума з семи цифр: у Коломиї прийняли бюджет громади на 2024 рік

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору