Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Аби достукатись | Мати льотчика Степана Тарабалки перекрила проїзд, щоб вшанувати пам’ять Героїв

Чого варта хвилина вашого часу для вшанування пам’яті загиблих захисників? Просто зупинитися і віддати шану.

О 8:58 у День захисників і захисниць України матір загиблого льотчика Героя Степана Тарабалки зупинила проїзд у центрі в пам’ять про тих, хто стримував ворога та його смертоносних ракет і поклав життя у цій боротьбі

“…не зупинившись …ви ніби ходите по тих серцях”

каже Наталія Тарабалка, розповідаючи, як намагалась зупинити час на одну хивлину.

Розповідає Інформатор Коломия.

2 жовтня за мить до хвилини мовчання пані Наталя Тарабалка перекрила власною автівкою проїзд на вул. Мазепи біля Коломийського ліцею №1. В такий спосіб жінка бажала привернути увагу до того, що ігнорувати таку традицію – непорядно і образливо для рідних Героїв.

“Сину, я таки зробила те, що бажає зробити кожна мати та дружини, які втратили. Я намагалась зупинити час на одну хвилину для всіх. Щоб вшанували…!!!
З самого ранку я невпевнена що зроблю це.
Я вперше того ранку заглянула в ящик, де твої речі і знайшла там твою військову сорочку …я з плачем одягнула її … і знову пообіцяла що буду сильною .
Вона мені трохи не по розміру, та знаєш, Сину, вона мені в той день стала як броня, яка з крилами.

Тоді попросила підтримки в своїй такій маленькій, але важливій акції у Анжеліки Барашовець і вона не відмовила…

О 8.58 ми зупинили машину біля зупинки першої школи – посеред самого перехрестя, перекривши рух транспорту. Вийшли з машини запалили свічечки, підняли прапора і віддали шану нашим рідним та близьким ЯКІ ПОМЕРЛИ ЗА НАС”, – пише на своїй сторінці Наталія Тарабалка.

Реакція на таку акцію  у всіх була різною: хтось підтримав, хтось нарікав, не розуміючи, що робиться. Можливо поспішали… – припускає пані Наталя.

“Одна хвилина в день в пам’ять, невже так складно, невже так неважливо?

У кожній секунді хвилини мовчання продовжується стукіт кожного серця яке дало можливість битись вашому. Будьмо гідні в збереженні шани та пам’яті. Дякую всім, хто творить пам’ять хвилиною мовчання. Для когось воно важливо, особливо для тих, хто втратили”, – каже  матір Героя України.

Нагадаємо, відомий льотчик Степан Тарабалка родом з с. Королівка у свої 29 рішуче винищував російських окупантів, що бомбардували мирні українські міста. 13 березня 2022 року Герой востаннє піднявся в небо… Похований Степан 17 березня 2022 в рідному селі Королівка.

Читайте історію про життя славетного льотчика-винищувача з Коломиї Степана Тарабалки ТУТ.

Наталія Тарабалка стала символом незламності цілої України. Після загибелі сина вона поринула у допомогу й зуміла об’єднати довкола себе сотні однодумців. Матір легендарного пілота заснувала реабілітаційний центр для військових та членів їхніх родин під назвою «Тепло крилатої душі» в Ценяві на Коломийщині.

А нещодавно пані Наталія вирішила стати військовим капеланом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору