Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Трупи свиней скинули у ріку: ситуація в селі на Прикарпатті

Трупи свиней скинули у ріку: ситуація в селі на Прикарпатті

Замість грибів коломиянка знайшла на Надвірнянщині туші здохлих свиней на березі місцевого потічка. Від чого тварини померли – невідомо, а тому у зоні ризику наразі знаходяться усі села, що розташовані вниз по течії.

Інформатор Коломия звернувся до ветеринарів, місцевої влади та Держпродспоживслужби, адже діяти треба негайно.

Деталі: 1 жовтня коломиянка поїхала по гриби на Надвірнянщину і виявила жахливу знахідку між селами Заріччя та Білі Ослави. Дві туші мертвих свиней валялися біля місцевого потічка в оточенні сміття та великих білих пакетів із невідомим вмістом.

З фото і відео видно, що трупи валяються там не перший тиждень: тіла свиней мають ознаки розкладання.

Зауважимо, що місце скиду трупів свиней знаходиться на вʼїзді в село Білі Ослави, перед пагорбом, ліворуч місточка через потічок. До слова, на початку року біля Надвірної та у селі Коломийської громади вже фіксували вірусні захворювання свиней.

Лікарка-ветеринарка Наталія Мірошниченко після перегляду відео наголосила, що втручання фахівці у таких випадках є обов’язковим. В області фіксуються випадки африканської чуми свиней. Є й інші ризики.

Захоронювати трупи тварин у таких випадках треба у спеціальних скотомогильниках, а викидання трупів тварин у ріку створює загрозу не лише екології, але й може спричинити нові й нові випадки захворювань тварин. Під загрозою – усі домогосподарства, розташовані вниз по течії.

До слова, усі дрібні потічки між селами Білі Ослави та Заріччя зрештою потрапляють у Прут, що далі прямує у Добротів, Ланчин, Саджавку, Іванівці, Товмачик, Шепарівці та врешті у Коломию.

До теми: Біля Пруту знайшли туші свиней, в яких виявили африканську чуму

Журналісти сайту Інформатор Коломия повідомили про цей випадок фахівців Держпродспоживслужби на Надвірнянщині, там пообіцяли ще сьогодні виїхати на місце й відібрати матеріал для аналізів. Про результати роботи спеціалістів повідомимо згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

 

Нагору