Коломия До сайту

Коли у ратуші планують запустити тепло у школах і садках Коломийської громади

Щоранку управління освіти збирає показники температури у садкових групах і шкільних кабінетах. Опираючись на ці дані, у ратуші вирішили тепло у садках і школах Коломиї не вмикати. У планах – розпочати аж за місяць, після відстрочених канікул.

Повідомляє Інформатор Коломия.

В управлінні освіти Коломийської міської ради переконують, що наразі середньодобова температура не вказує на те, що потрібно починати опалювальний сезон. Ба більше, згідно прогнозів синоптиків ,сподіваються запустити опалення у школах та садках аж з 10 листопада.

Головна освітянка Коломийської громади Марія Козловська каже, що у закладах освіти нашої громади щоранку з 9:00 до 10:00 відбирають показники температурного режиму і керівники передають ці дані в управління.

“Нижче 18°С не подав ніхто, – зазначає Марія Козловська. – Не знаю, наскільки це правдиво, але я не маю причин їм не довіряти. Температура вимірюється тільки у приміщенні спальні, групової кімнати, проте коридор сюди не враховують. На даний час все в межах норми”.

А ще освітянка каже, що наразі навіть немає постанови кабінету міністрів про початок опалювального сезону, тому підстав для таких змін нема.

Нагадаємо, минулоріч старт опалювального сезону оголосили 18 жовтня, але тепло було зафіксовано хіба що на папері. Після розголосу Інформатора влада декларувала, що повноцінне тепло у закладах освіти з’явиться 24 жовтня. Детальніше – у статті Давайте зекономимо на дітях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com