Інформатор Коломия

ГОРОДЕНКА

За хабар поліціянту у Городенці судили чоловіка, який п’яним сідав за кермо

За хабар поліціянту у Городенці судили чоловіка, який п'яним сідав за кермо

Ситуація трапилась 26 листопада 2022 року. Поліціянти зупинили автомобіль, водій за всіма ознаками був під чаркою. Аби уникнути штрафу хмільний чолов’яга почав пропонувати правоохоронцям 100$. Справа дійшла до суду.

Яка відповідальність за пропонування хабарів – розповість Інформатор Коломия за даними судової справи.

Справу пропозиції неправомірної вигоди вивчав Городенківський суд 8 жовтня 2024 року.

У матеріалах зазначено, що обвинувачений – безробітній, уродженець міста Терни Дніпропетровської області.

26 листопада 2022 року о 9:49 ранку цей чоловік, що рухався на авто марки Peugeot, намагався уникнути штрафу за п’яне кермування. У його крові правоохоронці виявили 2,49 проміле алкоголю. Це у понад 12 разів вище норми.

Коли ж офіцер поліції взявся складати протокол, винуватець запропонував розв’язувати питання хабарем. Але отримав відмову. Але хмільний водій не вгавав і поклав на панель авто 100$. Через це працівники поліції викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 Городенки.

Минуло майже 2 роки й ось суддя Городенківського суду ухвалив рішення за це кримінальне правопорушення. За пропозицію хабаря підсудному призначили 30600 грн штрафу. Ще 2265,36 грн в дохід держави обвинувачуваний має сплатити за проведення судової технічної експертизи.

Фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору