Інформатор Коломия

ВЛАДА

Премію – своїм, економію – на дітях: дошкільнята Коломиї мерзнуть у дитсадках | ВІДЕО

Премію - своїм, економію - на дітях: дошкільнята Коломиї мерзнуть у дитсадках

У кабінеті міського голови тепло, хоч вікна відчинені. Такою розкішшю не можуть похвалитися ні  наші діти у школах і садках, ні їхні вихователі та вчителі. І так – щороку.

Влада намагається зекономити на дошкільнятах, а потім ми отримуємо дані про їхні премії по 20 тис грн щомісяця та матеріальні допомоги по 40 тисяч. 

Інформатор Коломия на запит батьків відвідав садочки міста і порівняв показники температури повітря із показниками термометрів у кабінетах ратуші.

Чи заслуговують наші діти, аби спати у садочках при +12°С чи +14°С? Тим часом у владних кабінетах наші журналісти зафіксували +24°С і навіть +26°С, що уже свідчить про перевитрати.

Якщо у вас є зауваження до опалення у садку, школі чи лікарні, то пишіть нам на електронну пошту kl.informator@gmail.com.

температура повітря у групі садочка № 11

температура повітря у приймальні міського голови Богдана Станіславського

Зокрема з 9 до 10 години ранку 15 жовтня журналісти Інформатора побували у садочках №3 на вул. Ковцуняка та №11 на вул. Лисенка.

Санітарна вимога – забезпечувати температуру повітря не нижче +18°С – порушена. В спальнях ми застали показники на 2-7 градусів нижче норми. І це при тому, що дбайливі вихователі увімкнули електричні обігрівачі. У одній із груп садочку №3 батьки самі притягнули з дому UFO, аби діти не похворіли після відвідин садочка.

Няні наливають гарячу воду у пляшки і кладуть до дитячих ліжечок, аби дітвора заснула у теплі. Хіба наші воїни мерзнуть й ризикують для того, аби їхні діти виховувались в таких умовах? Чого варта економія на дітях, коли все начальство у ратуші – при захмарних преміях та надбавках “за високі досягнення”?

До теми: Давайте зекономимо на дітях

У групах, де дітки граються і вчаться ситуація трішки краща: за 2 години дітвора своїм диханням і теплом підігріла температуру повітря до +17°С. Але і це порушення.

Директори не винні, вони заручники обставин, а точніше цілеспрямованої діяльності влади міста. Рішення про початок опалювального сезону розглядатимуть у ратуші аж 22 жовтня. Якщо члени виконкому погодять, то теоретично тепло запустять з 1 листопада. Але це п’ятниця, тому швидше всього тепла вода по батареях шкіл і садків побіжить не раніше 4 листопада.

Ми нагадали вихователям, що начальниця управління освіти заявляла, що щодень отримує дані температурного скринінгу, який підтверджує, що санітарні вимоги не порушені – температура +18° і вище. Яке ж було наше здивування, коли після публікації цієї заяви працівники садочків почали надсилати листи про те, що ніяких показників вони не передають, тож дані взяті зі стелі.

Тим часом міський голова та начальниця управління освіти задумали відтермінувати осінні канікули аж на початок листопада, що може надихнути нашу “турботливу” владу відкласти запуск тепла аж на середину листопада.

Та Інформатор таке знущання над малими українцями не допустить. Відповідні листи зі скаргами і фотодоказами уже готуються на міносвіти та до обласної адміністрації.

Так поки міський голова зволікає, дітвора сидить закутана-замотана, вчителі й вихователі намагаються робити частіше руханки, хоча дихати холодом цілими днями не минається просто так для здоров’я: від нежиті і до бронхітів та циститів  – усе це ризики тривалого перебування у холодних приміщеннях.

У приймальні міського голові все навпаки: працівниці у блузочках і капронових колготах. На термометрі +26°С. У кабінеті фахівця держархбудконтролю трішки менше – +24°С.

Ми дочекалися у черзі під дверима Богдана Станіславського, аби спитати напряму, чи довго таке неподобство триватиме. Реакція міського голови здивувала, хоча ми вже думали, що до всього готові.

Чим завершилась зустріч з мером – читайте і дивіться у відео згодом на нашому сайті.

А наразі пропонуємо подивитися, наскільки тепло дітворі у садочках Коломиї:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору