Інформатор Коломия

ВЛАДА

Термін вийшов, нічого не зроблено: що із укриттям коломийської ратуші

Термін вийшов, нічого не зроблено: що із укриттям коломийської ратуші

У 2022 році Інформатор вперше побував в укритті ратуші. За два роки тут майже нічого не змінилося – такі ж обдерті стіни, діри та грибок. Коломийська міська рада вже двічі оголошувала тендер на поточний ремонт сховища за близько 2 млн грн. Перший був відмінений, а другий таки провели. Щоправда, відремонтувати укриття мали до кінця липня 2024 року, але роботи, вочевидь, там так і не починались.

Інформатор Коломия днями відвідав сховище Коломийської міської ради і ділиться деталями.

У підвалі ратуші могли б прихиститися сотні коломиян. Тут є 6 просторих кімнат і коридор. Втім, під час повітряної тривоги ні працівники міськради, ні мешканці не поспішають ховатися під склепіннями ратушевого підвалу – неприємний запах, грибок на стінах, невідомі діри та кілька старих крісел, видно, нікому не до вподоби.

У березні 2024 року Коломийська міська рада оголосила закупівлю на поточний ремонт укриття ратуші із очікуваною вартістю 2 129 730 грн. Серед переліку робіт – ремонт підлоги, стін, сходової, облаштування санвузла, електромонтажні роботи та чимало іншого. Детальніше у статті: Облицювання каменем, підлога з підігрівом, дубові сходи й новий туалет: що мають зробити в укритті коломийської ратуші

А проте частина робіт, які були в переліку майбутнього поточного ремонту, вже була виконана.

Зокрема, тут встановили 4-ро дверних блоків, змурували зі шлакоблоків перегородку, відгородивши санвузол, встановили умивальник і унітаз, замінили труби на пластикові, поміняли електропроводку, вимикачі, поставили 2 рекуператори та 2 віконні блоки вентиляційної шахти. За словами міського голови, зміни в укритті профінансувала Міжнародна організація з міграції.

Більше у статті: Переможців нема, але частина робіт виконана: ситуація довкола укриття ратуші

Згодом тендерну закупівлю на ремонт сховища міська рада відмінила, мотивуючи це  “скороченням видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг”, буцімто внесли зміни до кошторису та плану асигнувань на 2024 рік.

Вже на початку квітня був оголошений новий тендер на ремонт укриття. Очікувана вартість закупівлі склала 1 949 151 грн.

На тендер подали свої пропозиції двоє учасників – ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Західспецбуд”” та вже знайоме коломиянам ПП “СЕВЕРИН-Н”, що належить колишньому начальнику управління комунального господарства Володимиру Наливайку.

Вигіднішою була пропозиція ПП “СЕВЕРИН-Н”, яке і стало переможцем в закупівлі. 26 квітня Коломийська міська рада уклала із підприємством договір на 1 373 184 грн. 

В описі закупівлі вказано, що кінцевий термін виконання робіт – 30 липня 2024 рік. 

15 жовтня журналісти Інформатора побували в укритті ратуші й зафіксували, що ремонт сховища так і не був проведений.

Ось як наразі виглядає укриття Коломийської міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору