Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Голову окупаційної “виборчої комісії” на Херсонщині посадять за ґрати на 10 років

Голову окупаційної "виборчої комісії" на Херсонщині посадять за ґрати на 10 років

На Прикарпатті голову окупаційної “виборчої комісії”, яка організовувала псевдореферендуми на Херсонщині, засудили до 10 років ув’язнення. Контррозвідникам СБУ вдалось затримати колаборантку. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За доказами, зібраними СБУ, суд заочно виніс вирок очільниці “виборчої комісії № 826” на Херсонщині, яка діяла разом з окупантами. Спершу ворожі війська створили виборчу комісію в Бериславському районі. Згодом, жінка, перебуваючи на посаді голови, організовувала незаконний референдум про “приєднання” Херсонщини до складу рф. Колаборантка вербувала місцевих мешканців, з яких потім сформувала склад “виборчкому”. Як з’ясувалось, вона пропонувала 50 тисяч рублів за роботу в “комісії”.

Правопорушниця і її спільники агітували людей підтримувати фейкове голосування на користь росії. Під час самого “голосування” вона делегувала свої спільникам ходити по хатам з бюлетенями та виборчими урнами. Їх супроводжували озброєні окупанти.

В момент деокупації Херсонщини українськими військами колаборантка втекла разом із загарбниками. Однак, контррозвідникам СБУ таки вдалось схопити весь склад окупаційного “виборчкому”. Обвинувальні акти щодо дев’яти його учасників скеровано до суду.

В той час очільниці суд вже виніс вирок в колабораційній діяльності, а саме участі в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Їй присудили 10 років за ґратами.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській та Херсонській областях за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору