Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Смачно, ще й красиво: як оформити салат на святковий стіл

Смачно, ще й красиво: як оформити салат на святковий стіл

Список святкових страв на Різдво чи Новий рік може бути досить великим та різноманітним. І будь-який святковий стіл можна прикрасити смачними салати із креативним оформленням.

Інформатор Коломия ділиться рецептами та ідеями для оформлення салатів на різдвяно-новорічні свята.

Салат “Різдвяний вінок”. Варіант №1

Інгредієнти:

  • Рис варений – 1 ст.
  • Крабові палички – 200 г
  • Яблуко – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Кріп свіжий – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Насамперед потрібно зварити рис.
  2. Крабові палички нарізати середніми шматочками, декілька штук відкласти для оформлення свічок.
  3. Нарізати кубиками помідори та яблука. З’єднати їх із крабовими паличками. Додати у салат варений рис, перемішати.
  4. Натерти сир і додати його в салат. Змішати всі інгредієнти з майонезом.
  5. У центр тарілки поставити маленьку банку або широкий стакан. Викласти салат по колу формуючи кільце. Трохи притиснути долонею до стінок банки.
  6. Подрібнити зелену цибулю та третю частину кропу. Посипати кільце зверху. Решту кропу невеликими гілочками викласти по колу.
  7. З відкладених крабових паличок зробити свічки, розрізавши паличку на 2 частини, ножем зробивши невеликий надріз із одного боку.
  8. З помідора вирізати “вогонь” і вставити його в отвір крабової палички. Верх салату прикрасити горошком та шматочками помідорів.

Салат “Різдвяний вінок”. Варіант №2

Інгредієнти:

  • листя салата – 250 гр
  • помідори чері – 5 шт.
  • яйце варене – 1 шт.
  • оливки
  • тунець консервований (або відварене куряче філе розірване на волокна) – 100 гр
  • зернятка граната

Для заправки:

  • олія оливкова – 3 ст.л.
  • гірчиця французька (в зернах) – 1 ст.л.
  • сік лимона – 1 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь відварюємо куряче яйце. Чистимо і нарізаємо на поздовжні шматки (можна використати перепелині яйця, із ними салат буде красивіший).
  2. З консервованого тунця зливаємо олію.
  3. Помідори нарізаємо четвертинками, оливки розрізаємо навпіл.
  4. Для заправки змішуємо олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор і соєвий соус.
  5. Викладаємо інгредієнти на листя салата в такому порядку: тунець – яйце – помідор – оливки – зернята граната.
  6. Поливаємо приготовленим соусом і подаємо до столу.

Салат із копченою грудкою

Інгредієнти:

  • Грудка куряча варено-копчена – 300 г
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля біла – 0,5 шт.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Гранат – для декору
  • Сіль, перець чорний мелений – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, моркву, яйця та овочі відварити до готовності. Остудити й очистити овочі та яйця.
  2. Дрібно нарізати цибулю, курячу грудинку нарізати дрібними кубиками.
  3. Сир натерти на великій тертці.
  4. На блюдо поставити сервірувальне кільце. Викласти першим шаром салату натерту картопля. Змастити її майонезом.
  5. Наступний шар салату – нарізана копчена грудинка. Щедро посипати курячу грудинку цибулею. Злегка змастити шар майонезом.
  6. Далі викласти натерту моркву. Зверху – шар варених яєць. Змастити його майонезом, поперчити.
  7. Посипати салат товстим шаром натертого твердого сиру. Зняти сервірувальне кільце, накрити харчовою плівкою й дати салату настоятися мінімум 15 хвилин.

Салат “Казкова поляна”

Інгредієнти:

  • Грудка качина – 300 г
  • Кукурудза – 4 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки солоні (середні) – 2 шт.
  • Сир – 100 г
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
  • Олія – 1-2 ст. л. (для смаження)
  • Салат (лист) – 2 шт.

Приготування:

  1. Покласти відварюватися яйця. Качину грудку промити під прохолодною водою, обсушити. Нарізати її дрібними шматочками, додати перець та уцхо-сунелі, обсмажити на розжареній олії до рум’яної скоринки протягом 4-5 хвилин. Додати 0,5 склянки гарячої води і тушкувати під закритою кришкою протягом 10 хвилин.
  2. Варені яйця остудити, очистити, нарізати кубиками. Зелену цибулю подрібнити, огірок нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці.
  3. У мисці з’єднайте половину тертого сиру, кукурудзу, огірок та яйця, перемішати. На блюдо для подачі покласти салатні листя, по краю – шматочки м’яса. У центр викласти салат, зверху посипати тертим сиром. Між м’ясом і сиром – подрібнену зелену цибулю.

Ідеї та рецепти взяті з мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору