Хочеться чогось смачненького, але без зайвих калорій? Інформатор Коломия підготував добірку легких десертів, які не тільки тішать смаком, а й залишаються корисними. Ніякого цукру в надлишку — лише натуральні інгредієнти та ніжна текстура, що зробить ці ласощі вашими улюбленими!
Вівсяне печиво без цукру
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 200 г
- Кокосова стружка – 15 мг
- Какао-порошок – 2,5 ч. л.
- Банан – 1 шт.
- Знежирене молоко-70 г.
Приготування: Половину пластівців перемолоти в блендері або кавомолці до стану борошна. Перемішати пластівці з вівсяним борошном, додати кокосову стружку і какао. Блендером збити банан з молоком до однорідності. Змішати всі компоненти. Мокрими руками сформувати з тіста кульки і приплюснути, викласти на встелене папером деко. Випікати в духовці 20 хвилин при 200 градусах.
Сирний десерт з фруктами
Інгредієнти:
- Творог нежирний – 300 г
- Кефір нежирний – 150 г
- Підсолоджувач за смаком
- Солодкі фрукти (банан, полуниця, персик) – 100 г.
Приготування: Сир перетерти через сито, перемішати з кефіром. За бажанням можна додати трохи підсолоджувача. Збити суміш занурювальним блендером. Окремо блендером збити солодкі фрукти. У склянку викладати фрукти з сирною сумішшю, чергуючи шари. Зверху прикрасити часточками свіжих фруктів.
Яблучно-сирне суфле
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 200 г сиру низької жирності
- 1 середнє яблуко
Приготування: Яблуко миємо, чистимо і подрібнюємо на тертці. У пюре додаємо сир, яйце і добре перемішуємо. Масу, що вийшла, поміщаємо в відповідну форму і відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 5-8 хвилин. За бажанням суфле можна злегка присипати ванільним цукром або корицею.
Шоколадна запечена вівсянка
Інгредієнти:
- 6 ст. л. вівсянки
- 1 банан
- 60 мл молока
- 4 фініки
- 2 ч. л. меду
- 100 г 2% йогурту
Приготування: Вівсянку заливаємо окропом і даємо настоятися 10 хвилин. Додаємо молоко, нарізані фініки, банан, мед та какао. Все ретельно перемішуємо та відправляємо у духовку, розігріту на 180 градусів, на 30 хвилин. Готову страву поливаємо йогуртом.
Чизкейк з ягід у мультиварці, 110 ккал
Інгредієнти:
- 40 г вівсяних пластівців
- 450 г сиру низької жирності
- 1 ст. л. цілозернового борошна
- 2 яйця
- 250 мл йогурту
- 50 г какао-порошку
- Цукрозамінник на смак
- 250 г будь-яких ягід
Приготування: Додаємо до вівсяних пластівців борошно, какао, 2 яйця, 100 г сиру і ретельно перемішуємо. Викладаємо отримане тісто в ємність мультиварки та готуємо на програмі «Випічка» 25 хвилин. Сир, що залишився, збиваємо блендером разом з цукрозамінником, після чого додаємо ягоди. Отриману суміш рівномірно розподіляємо зверху коржа в мультиварці та готуємо в режимі «Випічка» ще 15 хвилин. Коли десерт буде готовий, скоринка має стати красивого золотистого кольору. Готовий чизкейк прикрашаємо ягодами.
Джерела: Уніан, Файне місце
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com