Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Легко, смачно, корисно: добірка рецептів низькокалорійних десертів

Хочеться чогось смачненького, але без зайвих калорій? Інформатор Коломия підготував добірку легких десертів, які не тільки тішать смаком, а й залишаються корисними. Ніякого цукру в надлишку — лише натуральні інгредієнти та ніжна текстура, що зробить ці ласощі вашими улюбленими!

Вівсяне печиво без цукру

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 200 г
  • Кокосова стружка – 15 мг
  • Какао-порошок – 2,5 ч. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Знежирене молоко-70 г.

Приготування: Половину пластівців перемолоти в блендері або кавомолці до стану борошна. Перемішати пластівці з вівсяним борошном, додати кокосову стружку і какао. Блендером збити банан з молоком до однорідності. Змішати всі компоненти. Мокрими руками сформувати з тіста кульки і приплюснути, викласти на встелене папером деко. Випікати в духовці 20 хвилин при 200 градусах.

Сирний десерт з фруктами

Інгредієнти:

  • Творог нежирний – 300 г
  • Кефір нежирний – 150 г
  • Підсолоджувач за смаком
  • Солодкі фрукти (банан, полуниця, персик) – 100 г.

Приготування: Сир перетерти через сито, перемішати з кефіром. За бажанням можна додати трохи підсолоджувача. Збити суміш занурювальним блендером. Окремо блендером збити солодкі фрукти. У склянку викладати фрукти з сирною сумішшю, чергуючи шари. Зверху прикрасити часточками свіжих фруктів.

Яблучно-сирне суфле

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 200 г сиру низької жирності
  • 1 середнє яблуко

Приготування: Яблуко миємо, чистимо і подрібнюємо на тертці. У пюре додаємо сир, яйце і добре перемішуємо. Масу, що вийшла, поміщаємо в відповідну форму і відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 5-8 хвилин. За бажанням суфле можна злегка присипати ванільним цукром або корицею.

Шоколадна запечена вівсянка

Інгредієнти:

  • 6 ст. л. вівсянки
  • 1 банан
  • 60 мл молока
  • 4 фініки
  • 2 ч. л. меду
  • 100 г 2% йогурту

Приготування: Вівсянку заливаємо окропом і даємо настоятися 10 хвилин. Додаємо молоко, нарізані фініки, банан, мед та какао. Все ретельно перемішуємо та відправляємо у духовку, розігріту на 180 градусів, на 30 хвилин. Готову страву поливаємо йогуртом.

Чизкейк з ягід у мультиварці, 110 ккал

Інгредієнти:

  • 40 г вівсяних пластівців
  • 450 г сиру низької жирності
  • 1 ст. л. цілозернового борошна
  • 2 яйця
  • 250 мл йогурту
  • 50 г какао-порошку
  • Цукрозамінник на смак
  • 250 г будь-яких ягід

Приготування: Додаємо до вівсяних пластівців борошно, какао, 2 яйця, 100 г сиру і ретельно перемішуємо. Викладаємо отримане тісто в ємність мультиварки та готуємо на програмі «Випічка» 25 хвилин. Сир, що залишився, збиваємо блендером разом з цукрозамінником, після чого додаємо ягоди. Отриману суміш рівномірно розподіляємо зверху коржа в мультиварці та готуємо в режимі «Випічка» ще 15 хвилин. Коли десерт буде готовий, скоринка має стати красивого золотистого кольору. Готовий чизкейк прикрашаємо ягодами.

Джерела: Уніан, Файне місце

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору