Кабачок - улюблений літній овоч багатьох. Страви з нього можуть бути дуже різноманітними і смачними. А в розпал сезону, вартість кабачків є досить низькою, що не може не тішити.
Інформатор Коломия вирішив дізнатися місцеві ціни на кабачки і зібрати прості, але небанальні рецепти.
Тож, наприкінці червня за кілограм кабачків на ринку в Коломиї доведеться віддати від 30 до 45 грн. Тим часом в магазині їх можна знайти й за 18 грн/кг. До слова, баклажани на базарі також дорожчі, ніж в маркеті - їх вартість може становити 150-170 грн/кг і 87 грн/кг відповідно.

А тепер перейдемо до рецептів.
Інгредієнти:
500 г кабачків
2 гілочки петрушки
50 г волоських горіхів
1 ст.л. лимонного соку
1 ст.л. ароматної чи оливкової олії
½ ч.л. солі
Приготування:
Вимийте кабачки - 1 середній чи два невеликих, натріть їх на тертці для моркви по-корейськи. Якщо такої тертки немає, наріжте спершу тонкими слайсами вздовж, а потім на тоненькі смужки.
Дрібно наріжте петрушку, подрібніть 50 г волоських горіхів і змішайте їх із зеленню.
До горіхів і зелені додайте 1 ст.л. лимонного соку та 1 ст.л. олії.
Заправте кабачки ½ ч.л. солі та горіховою заправкою. Перемішайте та подавайте. За бажанням додайте кілька горіхів.

Інгредієнти:
кабачок - 2 шт.
сир «Фета» - 100 г
часник - 2 зубчики
стебло селери – половинка
помідор – половинка
грецький йогурт - 1 ст. л
зелень
сіль, перець - до смаку
Приготування:
У чашу блендера кладемо сир, часник, нарізаний шматочками помідор і селеру, а також подрібнену зелень, грецький йогурт, сіль і перець. Все збиваємо до однорідної маси, а вже готову заправку лишаємо настоятися. Кабачки промиваємо і нарізаємо тонкими пластинками, а тоді - соломкою. Перекладаємо у глибокий салатник і додаємо соус.

Інгредієнти:
2 кабачки
½ ч. л. солі
1 ч. л. суміші спецій “Копчена паприка, липа, материнка”
сік чверті лимона
2 ст. л. ароматної олії
3 зубчики часнику
Приготування:
Кабачки ретельно помийте та обсушіть, наріжте півкільцями, товщиною 2-3 см.
Викладіть кабачки в миску, додайте ½ ч. л. солі, 1 ч. л. суміші спецій “Копчена паприка, липа, материнка”, сік чверті лимона, 3 розчавлені ножем зубчики часнику та 2 ст. л. олії. Перемішайте та залиште маринуватися на 10 хв.
Викладіть кабачки на застелене пергаментом деко з пергаментом та запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хв (режим нагрів верх-низ). Подавайте гарячими з улюбленим соусом.

Інгредієнти:
кабачки – 1,3 кг
цибуля – 2 шт. (маленькі)
часник - 2 зубчики
олія – 4 ст.л.
вода - 5 склянок
сіль і перець – до смаку
Приготування:
У великій каструлі нагріваємо олію. Додаємо цибулю і часник та смажимо їх на слабкому вогні, часто помішуючи - до м'якості. Це займе близько 7-8 хв. Додаємо нарізані маленькими скибочками кабачки і готуємо далі, часто помішуючи - близько 10 хв.
Додати воду і доводимо все до кипіння. Варимо, доки кабачки не стануть дуже м'якими – це ще близько 10 хв.
Подрібнюємо наш суп за допомогою блендера чи кухонного комбайна до стану однорідного пюре. Тоді заправляємо сіллю і перцем. Подавати можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Інгредієнти:
4 невеликі кабачки
1 паковання (400 г) курячого фаршу “Філейний” від ТМ “Наша Ряба”
½ ч. л. коріандру
½ ч. л. паприки
50 г волоських горіхів
¼ солодкого перцю
100 г твердого сиру
сіль та перець до смаку
Приготування:
Солодкий перець помийте та висушіть рушником, видаліть з нього насіннєву коробочку. Для рецепта знадобиться лише четвертина від усього перчика, мілко нашаткуйте її ножем та поки відкладіть. Також подрібніть ножем 50 г волоських горіхів. Натріть на крупну терку 100 г твердого сиру.
Кабачки помийте, витріть рушником та розріжте навпіл. За допомогою столової ложки видаліть м’якуш із середини половинок кабачка, щоб утворилися своєрідні “човники”.
Викладіть 400 г курячого фаршу в окрему миску, змішайте його зі ½ ч. л. коріандру, ½ ч. л. паприки, 50 г подрібнених горіхів, нарізаним солодким перцем, 70 г натертого сиру, а також сіллю та перцем до смаку. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідності.
Викладіть м’ясну начинку всередину кабачкових “човників”. Покладіть фаршировані кабачки на решітку та запікайте у розігрітій до 190 градусів духовці 15 хв (режим нагрівання “верх-низ”).
Через 15 хв дістаньте кабачки з духовки, присипте натертим сиром, що залишився та запікайте ще 5-7 хв. Подавайте страву теплою.

У матеріалі використані такі джерела: Радіо Трек та klopotenko