Станіславський магнат: рецепт розкішного пляцка

Українські ґаздині добре знають, що на святковому столі увагу гостей неодмінно притягують пляцки. Справжньою перлиною може стати «Станіславський магнат» — неймовірно розкішний та вишуканий пляцок, який гідно прикрасить будь-яку урочисту подію.

Станіславський магнат: рецепт розкішного пляцка

Інформатор Коломия з посиланням на авторку рецепта ділиться деталями приготування.

У "Станіславському магнаті" авторка поєднала кілька пляцків: "Спартак", "П'яна Вишня" та "Сирник". Хоч рецепт й не легкий, у коментарях люди діляться позитивними відгуками про смак цього пляцка.

Спершу потрібно приготувати коржі а-ля Спартак:

  • Борошно 500 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Мед 130 г
  • Какао 60 г
  • Молоко 100 мл
  • Цукор 120 г
  • Масло 120 г
  • Яйця 2 шт.

Приготування: З'єднуємо всі інгредієнти крім борошна. Розтираємо та ставимо нагріватись. Масу постійно помішуємо поки вона не збільшиться в обʼємі.

Далі обʼєднуємо масу з борошном та замішуємо тісто. Розділяємо тісто на шість частин. Залишки тіста після формування коржів теж випікаємо (грамів 100−150). Вонизнадобляться для крихти, яку треба додати у шоколадний крем. Далі випікаємо 6 коржів і рештки тіста (форма 30 на 23) при 170 градусах сім-дев'ять хв.

Продовжуємо приготування двох білих коржів:

Для них потрібно:

  • Сир кисломолочний 1 кг.
  • Сир а-ля філадельфія 200 г
  • Яйця 5 шт.
  • Масло 100 г
  • Вершки 50 мл 36%
  • Цукор 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний 30 г
  • Манка 1 ст. л.
  • Ванільний екстракт

Приготування: До перемеленого сиру додаємо мʼяке масло, трохи сиру філадельфія, вершки. Туди ж додаємо манку, крохмаль, та кілька крапель ванільного екстракту.

Яйця треба збити з цукром до збільшення в обʼємі, загустіння і посвітління. З‘єднуємо сир та збиті яйця. Ніжно, гарно вимішуємо і викладаємо масу на пергамент. Випікаємо 2 коржі 30−40 хв, при 170.

Також для цього рецепту треба приготувати заварний крем:

  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль 60 г
  • Молоко 550 мл
  • Масло 350 г
  • Ванільний екстракт

Збити яйця з сухими інгредієнтами та ретельно перемішуючи влити гаряче молоко. Проварити до загущення маси. Перед складанням пляцку холодну основу для крему потрібно збити з маслом

Потім готуємо шоколадний крем:

Вершки 36% 250 мл збити з (100 г) цукровою пудрою.

100 г шоколаду розтопити, додати до вершків, важливо, щоб він не був гарячим. Збивати з вершками ще секунд 20. Далі 200 г маскарпоне додати до шоколадного крему і легенько вимішати лопаткою.

Збираємо пляцок

Просочуємо шоколадні коржі: 1 еспресо та 20 мл Бейлісу. Залишки від шоколадного тіста подрібнюємо у крихту та додаємо Бейліс з кавою, що залишилися після просочення коржів.

Вишню у своєму соку (250 г) потрібно буде відібрати від соку та викласти шаром на крем.

Послідовність збірки — це спочатку білий корж, заварний крем, шоколадний корж (2 рази), шоколадний крем з крихтою, вишня, шоколадний крем з крихтою, шоколадний корж, заварний крем, шоколадний корж (2 рази), заварний крем, білий корж, заварний крем.

Поливка стандартна: 100 г шоколаду, 100 мл вершків.

Читайте нас у Facebook

Image
Завжди оперативні новини Коломиї. Підпишись 👇
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити