На території Івано-Франківської області минулого року 6 потерпілих отруїлися грибами у побуті. Як запобігти отруєнню та яких правил дотримуватися щодо дикорослих грибів.
Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
Серед 5 випадків отруєння грибами у побуті (6 потерпілих, з них 1 дитина, 1 померлий) причинами отруєнь ставали вживання жарених, варених рожевих голубінок, сироїжок, невідомих дикорослих грибів, та споживання сирими білих мухоморів.
Симптомами грибного отруєння можуть бути запаморочення, нудота, діарея, сильна спрага, судоми, посиніння губ, нігтів, похолодіння рук та ніг, галюцинації, розлад або втрата свідомості, порушення дихання та серцевої діяльності.
Що робити аби уникнути отруєння:
Також варто вдома ще раз переглянути всі гриби, підозрілі – викинути. Гриби необхідно ретельно очистити та промити. Вживати їх не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, літнім людям та дітям до 12 років.
Якщо після споживання грибів ви помітили ознаки отруєння – негайно викликайте «швидку».