Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломиянка підпалила суху траву і сама стала жертвою пожежі

23 березня перед полуднем на через підпал сухої трави виникла пожежа. Коломиянка 82-річна мешканка приватного будинку вирішила у давній, але від того не менш дикий спосіб, навести лад на городі. Коли побачила, що пожежа поширюється дуже швидко, спробувала погасити самотужки. На ній загорівся одяг.

Пожежна бригада не змогла заїхати впритул до місця події через те, що в дворі сусідньої багатоповерхівки було припарковано ряд автомобілів.

До слова, це вже друга пожежа у мікрорайоні Січових стрільців.

Жінку до лікарні доправила швидка. На місці інциденту працюють пожежники і поліція.

Інформатор нагадує, що з березня підпал сухої трави, залежно від завданих збитків та обставин, може розцінюватися як диверсійна діяльність.

“Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують  у Комітеті гуманітарної  та інформполітики Верховної Ради.

А штрафи за таке ґаздування коливаються в межах від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб від 15300 до 21420 гривень.

Читайте також: Антирекорд місяця.

Раніше начальника Коломийського районного управління ГУ ДСНС Андрій Мочерняк розповів Інформатору про наслідки діяльності паліїв – Ігри з вогнем: як палії трави перетворилися на диверсантів.

Наталка Сандецька

 

 

Нагору