Інформатор Коломия

ВЛАДА

Італія готова стати гарантом по Україні – глава МЗС

Про готовність Італії стати гарантом безпеки нейтрального статусу України заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. Також він додав, що Рим націлений відмовитися від російських енергоносіїв.

Повідомляє Інформатор за даними La Repubblica  та  “Інтерфакс-Україна”.

“Основним пріоритетом для нас є продовження переговорного процесу. Дії, вжиті з боку Туреччини, високо оцінюються. Результати переговорів будуть аналізуватися. Італія готова виступити гарантом нейтрального статусу України”, – сказав італійський міністр журналістам у Баку в суботу.

Ді Майо також зазначив, що в результаті санкцій проти Росії постало питання прискорення розширення енергетичного сектора. “У цьому контексті з боку Італії приділяється особлива увага розвитку співпраці з надійними партнерами, що мають великий потенціал, зокрема Азербайджаном”, – зазначив глава МЗС.

Читайте також: Як світ реагує на напад Росії?

Крім того, він сказав, що “Італія в рамках складеного плану енергетичної безпеки націлена на віддалення від російського ринку”. “З цією метою Рим має намір посилити роботу в напрямку Середземноморського регіону”, – додав глава МЗС Італії.

У Римі готуються до відмови від російських енергоносіїв

Глава МЗС також зазначив, що Італія підготувала план енергобезпеки і націлена на віддалення від російського ринку. У зв’язку з цим Рим планує посилити співпрацю з країнами Середземноморського регіону.

Нагадаємо, раніше Туреччина заявила про готовність стати гарантом безпеки України.

Читайте до теми: Діло ясне, що діло темне: повний розбір переговорів у Стамбулі

 

Нагору