Інформатор Коломия

ВЛАДА

Посівна в Умовах війни: у 20 областях України аграрії взялися до роботи

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль стверджує, що у 20 областях України почалась посівна кампанія до слова минулого року. До порівняння у цей час минулого року тільки в 15 областях України аграрії приступили до посіву. За даними Коломийської військової адміністрації, аграрії Прикарпаття вже взялися до роботи. Уряд пропонує їм спеціальні кредитні умови для нормального ведення бізнесу. 

Повідомляє Інформатор.

За даними Верховної Ради України в Україні вже спрощено доступ до палива, проведено дерегуляцію ліцензування ввезення пестицидів та агрохімікатів, спрощено реєстрацію сільськогосподарської техніки та сертифікацію насіння.

“Маємо обережний оптимізм щодо площі посіву ярих культур. За оперативними даними посівну можна буде провести на 6 мільйонах гектарів земель, а це 80% від тієї площі, яка була засіяна минулого року”, – зазначив Денис Шмигаль. – Сьогодні українські аграрії не менше мужньо тримають свій фронт. За ними – безпека країни і світу”.

Зокрема внесено зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»: підтримка посівної кампанії та активація підприємництва. Ознайомитися з умовами кредитування можна ТУТ.

Нагадаємо, що в Україні триває найскладніша за всю історію незалежності посівна кампанія. Через війну посівна 2022 року стане ще й найвідповідальнішою, бо від роботи українських аграріїв залежить продовольча безпека як України, так і всього світу.

Читайте також: Сади перемоги: уряд закликає фермерів активізуватися, щоб уникнути голоду в Україні.

Наталка Сандецька

Нагору