Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпаття і церкви МП: Долина проти попа

Війна загострила відчуття реальності, зокрема суттєво впав рівень терпіння й толерантності українців щодо тих, хто в більшій чи меншій мірі причетний до країни-окупанта. Так 2 березня громадські активісти Долини зібралися біля церкви московського патріархату з вимогою припинити богослужіння. Після тривалих перемовин між активістами і настоятелем у Долині дійшли спільного знаменника. 

Повідомляє Інформатор за даними відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Долинської міськради.

Активісти “вважають конфесію ворогом, адже вона перебувала під впливом російського православʼя, а у духовенства були неоднозначні думки щодо патріотичних настроїв в Україні”. Натомість піп (чи таки батюшка? – ред.) заявляє, що він — патріот, і каже, що щиро молиться за всіх. Врешті обидві сторони 2 квітня вирішили провести переговори.

Зійшлися на тому, що церква повинна припинити свою діяльність на території Долинської громади.

«На сьогоднішній день досягли згоди по тих важливих пунктах, які висували – завтра церква повинна припинити свою діяльність на території нашої громади. По домовленості, 3 квітня о 14 год. будівля, де проводились богослужіння має бути закрита і опломбована. Від сьогодні починаємо чергувати, щоб нічого на територію не завозилось і не вивозилось. Якщо завтра домовленість буде виконана з іншого боку – ми вважатимемо, що свою роботу зробили!», – прокоментував мирну акцію громадський активіст Микола Василів.

Читати до теми: Отець Онуфрій (УПЦ МП) листувався з російськими військовими

Священник умови людей прийняв та погодився після останньої подячної служби 3 квітня замкнути двері для прихожан цієї конфесії, інформують у дописі. Після цього поліцейські та місцевий депутат обшукали приміщення храму та транспорт. Згодом жителі планують знову зібратися на території церкви та перевірити, чи приміщення опломбоване.

Активісти кажуть, підсумком акції протесту задоволені, бо вдалось мирно, толерантно і культурно її провести, а позицію громади таки почуто.

Раніше Інформатор розповідав про акцію протесту активістів біля храму МП в Коломиї.

Активісти Коломиї підозрюють служителя і працівників церкви МП, що на коломийській об’їзній, у співпраці з агресором.

У храмі виявили грамоти, які підтверджують приналежність до московського патріархату, десятки літрів спирту, запаси продовольства. Відео дивитися можна ТУТ.

 

Нагору