Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Корисний вихідний: парк Шевченка у Коломиї став чистішим

Субота пройшла не даремно. У Коломиї провели Екодень. Волонтери благодійної організації “Карітас Коломия” та небайдужі коломияни зібралися у парку Шевченка, аби прибрати його.

Інформатор теж побував на локації.

Одним із популярних місць для прогулянок у Коломиї є парк імені Тараса Шевченка. Однак там накопичилося багато сміття. Мешканці міста та ті, для кого Коломия стала тимчасовою домівкою, вирішили зробити його кращим та чистішим.

Еко-активісти збирали в парку листя та сміття. Працювали навіть діти.

“Ми хочемо організовувати ще не один такий день, щоб об’єднати всю нашу спільноту волонтерів, працівників та бенефіціарів у одне ціле. Прагнемо долучити Коломийську міську раду та різні громадські організації. Сьогодні до акції доєдналися “Екоґвалт” та волонтерський рух “БУР,” – розповіла комунікаційниця “Карітасу” Христина Яковин.

Інформатор поспілкувався і з волонтерами, які трудилися у парку. Вони – переселенці з Києва. Кажуть, що Коломия справді сподобалась, а місцеві мешканці виявилися дуже чуйними.

“Я приїхав до Коломиї з-під Києва близько місяця тому, – ділиться В’ячеслав, – не очікував на такий теплий прийом від коломиян. Вирішив стати волонтером, щоб хоть чимось допомогти рідній країні. Проте хочу повертатись до своєї домівки, адже наше містечко вже визволили від загарбників. В майбутньому думаю ще приїхати до Коломиї”.

“Дуже приємно бачити те, що кожен докладає свої зусилля, де може. Я також приїхав з невеликого містечка під Києвом. Там маю свій спортивний комплекс. У Коломийській громаді бачу багато перспектив. Тому хотів би розвивати свій бізнес у Коломиї. Будемо привертати увагу до залучення інвестицій для цього міста,” – додає Олександр Кіхтенко.

Благодійна організація планує проводити не тільки екологічні заходи, а і громадські. Слідкуйте за анонсами.

Раніше ми писали, що коломияни взялися до толоки.

Ольга Пукавчук 

Нагору