Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський міський парк ім. Трильовського сьогодні: втома

Парк стомився. З прекрасного тут залишилися тільки дерева і співи птахів. Загалом же – сірість, старість і відлуння депресії. Понищені дитячі майданчики, літня сцена, пам’ятник Адаму Міцкевичу, платні атракціони, один кіоск і кафе з літнім майданчиком – от і все, на чому зупиняється око.

Інформатор фільмує сучасні реалії з надією на те, що після перемоги парк таки дочекається реконструкції.

Історики і дослідники Коломиї стверджують, що насправді міський парк на бульварі Лесі Українки зберіг частину древнього лісу. Зокрема одразу за парковою брамою праворуч від пам’ятника ім. К. Трильовського росте столітній цілющий ґінкго.

Читайте до теми: Місце під сонцем: в Коломиї сквер позбавили тіні

А далі вглиб видніється знаменита “клітка”, тут колись влаштовували дискотеки – 80-ті, 90-ті…

Зараз за огорожею розмістилися надувні гірки та інші платні атракціони для дітей. Проте пляц не зазнав змін: облізла клітка й крихкий бетон. А навпроти – прокат дитячих машинок і кіоск з морозивом і китайські іграшки.

Далі по курсу – старенький мостик і скульптура сімейства оленів, на якій перефотографувалося пів Коломиї.

Ліворуч – залишки літнього кінотеатру, який в народі охрестили “погорілим”. Впритул до руїн – скейт-парк, який вдалось облаштувати за рахунок коштів громадського бюджету. Чи вдень, чи понад вечір тут збираються місцеві велосипедисти і скейтери різного віку й відточують свої шалені трюки. Інші просто захоплено спостерігають.

А якщо від оленів взяти направо – то зустрінемо залишки колишнього квітника. Тут в минулому столітті вирощували квіти для клумб цілого міста. Зараз усе затягнули хащі.

Дивіться також: Польське кладовище в Коломиї за рік після скандалу

Далі по курсу – пам’ятник А. Міцкевичу в оточенні розкішної хвої. Це місце облюбували собі чорні й руді білки, сови й інші птахи. А ще малеча просто-таки маніакально полюбляє полазити східцями до пам’ятника-гори.

Про поганий стан дитячих ігрових комплексів ми писали раніше. Наразі ж про заміну майданчика чи хоча б ремонт мова не йде.

Читати більше – Небезпечні розваги: як нині виглядають ігрові комплекси в міському парку

Ближче до вул. Чайковського розмістилася літня сцена. Раніше тут частенько влаштовували концерти й зустрічі, перегляди футбольних матчів і навіть танцювальні вечори.

 Максим Лебідь

Наталка Сандецька

Нагору