Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Злочинцям, які відправляли за кордон чоловіків, “світить” до 9 років тюрми

Директор візової агенції та його спільник виготовляли фальшиві документи для чоловіків призовного віку, щоб ті могли виїхати за межі України. За це вони отримували чималі гроші.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Виявилось, що злочинцями є 25- та 45-річний мешканці Львівщини. Старший з яких являється керівником візової агенції.

Ці правопорушники незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років через кордон України. Вони підробляли документи, що ці мужчини є нібито волонтерами і можуть перетинати кордон. За такі послуги злочинцям платили 7 тисяч євро.

Правоохоронці обшукали офіс візової агенції, домівки та автомобілі зловмисників та вилучили звідти: понад 270 тисяч гривень, ймовірно отримані за надання незаконних послуг, комп’ютерну техніку, флеш-носії, карти пам’яті, банківські картки, мобільні термінали, чорнові записи з доказами протиправної діяльності, травматичний пістолет та карабін з набоями.

Тепер їх можуть посадити до в’язниці на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Також встановлюються інші особи, які могли допомагати цим зловмисникам.

Читайте нові деталі попереднього скандалу: аферистом виявився охоронець з драмтеатру Івано-Франківська.

Ольга Пукавчук

Нагору