Інформатор Коломия

ТРЕШ

На Буковині затримали повітряних контрабандистів

Прикордонники затримали двох чоловіків, що намагалися переправити за кордон партію тютюну саморобним літальним апаратом.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу прикордонників.

Вночі з 8 на 9 червня прикордонники виявили місце злету та посадки безпілотного літального апарату.
Імпровізований командний пункт та місце злету саморобного літального апарату правопорушники облаштували на околиці населеного пункту Буденець Чернівецького району.

За допомогою літака Буковинець та мешканець Закарпаття намагалися переправити тютюнові вироби до сусідньої Румунії. Літальний апарат, який використовували правопорушники, за один рейс був спроможний доставити 300 пачок сигарет.

Чоловіки намагалися втекти та уникнути покарання. Відтак прикордонникам довелося здійснити кілька попереджувальних пострілів у повітря, що й змусило зупинити правопорушників.

Як з’ясувалось згодом, чоловіки придбали літальний апарат на Закарпатті за шість тисяч євро та в незаконний спосіб мали намір трохи заробити на тютюновій контрабанді.

Наразі правопорушників затримано, на місце події прибула слідчо-оперативна група Національної поліції. Подальшу долю чоловіків та літального апарату вирішить суд.

Нагору