Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Випускники закінчать Коломийський ліцей №2, але в 10 клас – ні

Кожному пече своє. Батькам випускників ліцею №2 важливо знати, що наступного навчального року їхні діти підуть у свій рідний клас. Відтак сьогодні, 12 червня, на прийом громадян до міського голови Коломиї Богдана Станіславського прийшли батьки 11-класників. Розпитували про долю випускників, деталі реорганізації і атестати.

Вочевидь громадський спротив таки дався взнаки, бо рішення про долю ліцею №2 передумали виносити на червневу сесію міськради. Деталі зустрічі дізнавався Інформатор.

Без передмов перейшли до головного: чи будуть їхні діти мати змогу закінчити ліцей №2 і чи отримають атестати для вступу до ВНЗ наступного літа.

Міський голова пообіцяв, що ліцеїсти, які щойно закінчили 10-ий клас таки довчаться у рідній школі. Проте з наступного 2022-2023 навчального року більше не набиратимуть старші класи. Тобто ті учні ліцею №2, які цьогоріч закінчили 9 клас за це літо мають собі знайти нову школу.

Найближчий навчальний заклад від мікрорайону Лисенка-Хмельницького – ліцей №4, що знаходиться на вул. Заньковецькій.

Читайте до теми: Чому ні: батьки і вчителі ліцею висловилися щодо планів ратуші розформувати старші класи

Також голова запевнив, що у інших закладах освіти також будуть приймати заходи, щоб зекономити. Як саме – читайте в наступних статтях Інформатора.

Нагадаємо, що 10 червня під ратушею в Коломиї зібралися десятки невдоволених коломиян. Це вчителі та батьки учнів ліцею №2. Виявилось, напередодні їх поставили перед фактом: ліцей будуть реорганіовувати, а директора відправлять на конкурс. Найбільше претензій протестуючих було через те, що внаслідок цих змін ліцей понизять у статусі до гімназії. Це означає, що старші класи будуть розформовані, а вчителі отримають меншу зарплатню. Також йдеться про скорочення технічного персоналу.

Деталі – у статті про акцію протесту проти реорганізації Коломийського ліцею №2

Наталка Сандецька

 

Нагору