Інформатор Коломия

ГРОШІ

Скільки наших податків Коломия витрачає на зарплату міського голови та 5 його радників

У структурних підрозділах Коломийської міської ради працює 265 службовців. Через війну капітальні роботи у Коломийській громаді не проводяться. Міська рада шукає можливості зекономити: на освіті, культурі й господарюванні. А чи стосується цей економ-режим зарплат? Ми розпочинаємо серію публікацій про те, на що йдуть наші податки. 

Скільки коштів з міського бюджету витрачається на зарплатню міському голові та його штатним радникам – дізнавався Інформатор.

Від червня мережею шириться інформація, буцімто у міського голови Коломийської ТГ зарплатня сягає пів мільйона гривень, з яких 130 тис грн – премія. Коломияни радо підхопили цю новину: поширювали в спільнотах facebook, переказували.

“Невже таке можливо?”, “Розберіться, будь ласка!”, – писали Інформатору читачі.

Джерело, з якого поширилась ця інформація, – спільнота “А що там у ратуші?” – вкрай ненадійне, а тому журналісти Інформатора дали запит у міськраду. І ось що з цього вийшло.

Доходи Богдана Станіславського за 2022 рік

Богдан Станіславський від початку 2022 року за 5 місяців офіційно збагатився за міський бюджет на 230 500 грн. Найвища зарплата у міського голови нарахована за січень – 71 722 грн. З лютого до травня включно заробітна плата очільника Коломиї коливалась у межах 40 тис. грн.

Дані про премії, відпускні, надбавки за високі досягнення у праці, ранг і вислугу років, матеріальні допомоги міськрада не уточнила. Тож очікуємо додаткової інформації згодом.
Варто зазначити, що від зазначеної суми відраховується 19,5% податків та зборів.

Читайте також: Шановна клумба: тюльпани за 112 тис. грн й нові чорнобривці

Радники міського голови

Штатних радників непросто знайти навіть на сайті Коломийської міської ради. Але їх чимало і кожному з них нараховується заробітна плата.

За 5 місяців 2022 року радники Богдана Станіславського коштували коломиянам майже 52 тис. грн.

Від початку 2022 року у міського голови Коломиї було аж 5 осіб для особистих підказок: Руслан Юрійчук, Михайло Мєскєв, Мирослава Березовська, Людмила Оленюк, Федір Чучман. Їхні заробітні плати значно скромніші – у більшості вдесятеро менші, ніж у мера.

Найдорожче Коломиї обійшлися поради Михайла Мєскєва: у травні йому нараховано майже 19 250 грн.

Війна триває четвертий місяць. Економічна криза відчувається кожним з нас, і щотиждень – сильніше. Загальний заощадливий режим в Україні змушує нас бути скромнішими у своїх запитах і витратах. 

Наразі ж школи Коломиї поставлені перед вимогою знайти способи зекономити.

Читайте більше у статті – Хочете зберегти ліцей – економте! Міський голова наполягає, вчителі не відступають.

Через перестороги воєнного стану декларації чиновників та службовців місцевого самоврядування недоступні. Проте Інформатор знає, як відшукати правду.

Про доходи секретаря, заступників міського голови та керівників структурних підрозділів Коломийської міської ради читайте у наступних публікаціях.

Наталка Сандецька

Нагору