Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що треба змінити на міському озері?

Навесні 2022 року в Коломиї на міському озері комунальники міста взялися облаштовувати сквер зі сторони колишнього стадіону. А по інший бік водойми, на місці атракціонів, засіяли газон і розпочали роботи зі створення фотозони – невеличка клумба і біла арка витіснили платні розваги. Відтак міський голова запрошує 7 липня коломиян на розмову про подальші зміни на озері.

Повідомляє Інформатор.

Коломийська стометрівка і озеро на вул. Чехова – улюблені місця для прогулянок коломиян. Та в пам’яті місцевих мешканців збереглися моторошні історії, як з озера спустили воду і з намулу виросли справжні прерії. Понад вечір сюди заходили хіба сміливці: освітлення не було, а з заростей, здавалося, от-от хтось вигулькне.

Сьогодні озеро інше.

За цих 10 років міським коштом відновили освітлення й вичистили самосіви й намул з дна, запустили воду, потім облаштували пішохідні доріжки довкола водойми й до парку, дитячі майданчики обабіч.

До слова, один з них – той, що у вигляді корабля – подарував на 775-річчя першої писемної згадки про Коломию завод “Леоні”.

Читайте також: А де тут можна? Міське озеро в Коломиї без туалетів

Навесні з території міського озера зникли платні атракціони. Підприємці чинили спротив, та сталося, як задумала влада. Хоча, судячи з дописів міського голови, атракціони таки будуть, але не на Чехова, а на Шевченківському озері.

Відтак на вільному місці навесні 2022 року коломийські комунальники посіяли газони й облаштували невеличке місце для фотозони: біла арка із серії таких, як на Вічевому майдані, кілька кущів та квіток на клаптику поряд. А що далі робити – наразі думають.

Міський голова Богдан Станіславський у прямому включенні похвалився газоном і фотозоною на озері. Інформатор зазнимкував, як ця місцина виглядає зараз.

До теми: Впритул до міського озера розпочалися будівельні роботи

Відтак міський голова запросив громаду до обговорення планів на благоустрій цієї території. Кожен може висловити своє бачення оновлення території озера, тому варто-таки прийти й взяти участь у обговоренні.

Зустріч відбудеться у четвер, 7 липня, о 19 годині прямо-таки біля озера.

Надалі такі зустрічі відбуватимуться у парку Шевченка та біля Шевченківського озера і в парку Трильовського.

Дивіться також: Коломийський міський парк ім. Трильовського сьогодні: втома

Наталка Сандецька

Нагору