Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В коломийських книгарнях ще продаються книжки російською

В Україну не повинні ввозитися і продаватися книжки російських видавництв, а також не мають видаватися книжки авторів – громадян держави-агресора. Для цього мають бути невідкладно підписані Законопроєкти 6287 і 7459. А в коломийських книгарнях сьогодні ще можна побачити на полицях книжки російською мовою.

Пише Інформатор

Згідно закону, який ще досі не підписаний президентом, оригінальні твори в Україні видаватимуться будь-якими мовами, але зарубіжну літературу з 2023 року видаватимуть саме в українських перекладах. Держава компенсуватиме видатки на оренду книгарням, які продають книжки українською мовою. А кожна новонароджена дитина і кожна дитина, якій виповниться 14 років, отримає сертифікат на купівлю українських книжок.

Раніше на підтримку цього пакету законів висловилися також відомі поети Сергій Жадан та Іван Малкович, акторка Ірма Вітовська, письменники Галина Крук, Тамара Горіха Зерня, Андрій Кокотюха та інші митці.

Раніше Інформатор писав, що 19 червня Верховна Рада України підтримала законопроєкт про заборону російської музики на радіо, телебаченні, у розважальних закладах. Більше того, навіть у маршрутках ми не почуємо російського блатняка чи попси. Проте деякі співки недружньої країни таки можуть потрапити нам на вухо.

Нагору