Інформатор Коломия

ВЛАДА

На міському озері в Коломиї буде ще 4 комерційні місця. Але це ще не все

Міський голова запросив увечері 7 липня коломиян на зустріч, аби обговорити розвиток території довкола озера. Активісти мали багато питань, а Богдан Станіславський кілька повідомлень і пропозицій.

Інформатор передав меру ваші побажання і ділиться результатом зустрічі.

Дерева

Першим ділом обговорили болісне питання дерев: наразі міський голова обіцяє, що зрубувати нічого не будуть, а проте дерева, які ростуть обабіч озера не пристосовані до міського простору: надто високі, можуть ламатися від сильних поривів вітру. Тому ці дерева будуть понижувати. На думку міських урядників це оптимальний варіант.

До теми: Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

Хоча під час зустрічі депутат міськради від фракції “Самопоміч” Сергій Коцюр запримітив дві тополі біля волейбольного майданчика і запитав міського голову, чи не варто їх зрізати як аварійні. Богдан Станіславський сказав, що у у нас “всі тополі аварійні”.

Парками й озерами буде опікуватися комунальне підприємство

На зустрічі коломини познайомилися з Таїсією Костюк, яка очолює комунальне підприємство “Центр туризму та дозвілля”. Саме це підприємство надає в оренду торгові місця в Коломиї, організовує ярмарки й деякі фестивалі. Відтепер під крило пані Таїсії віддають озеро і парк ім. Шевченка, парк Трильовського та міське озеро разом територіями довкола.

Фоторепортаж:  Коломийський міський парк сьогодні, втома

Нові тимчасові й переносні споруди на озері

Також Богдан Станіславський повідомив, що на міському озері буде ще 4 торгові точки, а одна з них – на острівку. Тож якщо хтось з вас має комерційні плани, то можете звертатися в КП “Центр дозвілля та туризму”.

Допомога рибалкам

Далі мова зайшла про допомогу товариству рибалок Коломиї. Досі вони самотужки справлялися, колись організація мала 80 активних членів, за кошти яких закуповували мальків, корм та вапно для дезінфекції води. Проте тепер рибалять десятки, а кошти здають одиниці.

Місці для вигулу собак

Власники собак спитали в мера, де їм вигулювати свої улюбленців, адже в парку і на озері – заборонено. Це питання досі залишається відкрите.

Безпечні прогулянки

Врешті перейшли до більш рутинних питань: розділити доріжку навколо озера на пішохідну зону й смугу для колісного транспорту. Начальник управління комунального господарства Андрій Радовець сказав, що це можна зробити в короткі терміни.

Наприкінці зустрічі коломияни радили господарникам покласти додаткові лавочки в тіні, заблокувати заїзд на територію водойми зі сторони Співочого поля й подбати про безпеку на дитячих майданчиках.

До теми: Небезпечні розваги: як нині виглядають ігрові комплекси в міському парку

Наступну таку зустріч влада міста призначила на 14 липня, знову о 19:00 на літній естраді парку ім. Трильовського.

Наталка Сандецьк

Нагору