Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки отримують в ратуші преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці” | Частина 1

Кажуть мудрі люди, що негарно рахувати чужі гроші. Але у випадку із доходами службовців міської ради це правило не діє, адже вони отримують зарплатню із наших з вами податків. 

Інформатор поцікавився, скільки місто витрачає на премії та надбавки міських урядників. І ось що вийшло.

Зарплатня посадової особи місцевого самоврядування істотно відрізняється від звичної нам ставки+преміальні.

Насамперед треба знати, що преміювання працівників – справа поширена і нічого кримінального в цьому нема.

А крім того є ще матеріальна допомога на покращення житлово-побутових умов і лікування. Звичайно ж, лікарняні й відпускні також присутні.

Надбавка за високі досягнення у праці надається рішенням керівника установи. У нашому випадку – міського голови. Зазвичай вона сягає 50% окладу.

Окрім премій є ще ціла купа надбавок, які отримують службовці: доплати за ранг і вислугу років та ін.

Серед інших видів надбавок, які можуть отримувати українці, є ще:
— надбавка за складність, напруженість у роботі;
— надбавка за виконання особливо важливої роботи (на період її виконання);
— надбавка за високі досягнення у праці.

Більшість заступників затвердили ще в грудні 2020 року. З того часу відбулись деякі зміни: Микола Андрусяк в 2022 році пішов з посади, його місце зайняв Михайло Качанський.

Посади заступників голови Коломийської міської ради зараз обіймають Олег Токарчук, Володимир  Григорук, Роман Остяк, Сергій Проскурняка, Володимир Мельничук та Михайло Качанський.

Надбавки, премії та інші доплати посадовців Коломийської міської ради

У Коломийській міській раді працює понад 250 осіб. А тому Інформатор зосередився на тих, хто відноситься до вищого керівного складу ратуші: власне міський голова, секретар, заступники та радники.

До теми: Скільки наших податків Коломия витрачає на зарплату міського голови та 5 його радників

Коломия від початку року оплачувала заробітну плату міському голові Богдану Станіславському, його 6-ти заступникам та 5- ти радникам.

Але кадрові зміни таки відбулись: з січня 2022 року Микола Андрусяк був звільнений з цієї посади і перейшов назад до ЦНАПу.

Зараз Микола Андрусяк боронить Україну від окупантів. Окрім нього на війну пішли ще двоє заступників – Олег Токарчук та Володимир Григорук, а також секретар міськради Андрій Куничак. Вболіваємо за них і за перемогу України.

Згідно закону за тими, хто був мобілізований зберігається робоче місце і зарплатня.

До теми: За мобілізованими більше не зберігається зарплата

А вільне місце недовго пустувало: у лютому заступником став Михайло Качанський.

Отож давайте проаналізуємо доходи міських урядників.

Богдан Станіславський, міський голова Коломийської ТГ

Міський голова від початку 2022 року за 5 місяців офіційно збагатився за міський бюджет на 230 500 грн.

З лютого до травня включно заробітна плата очільника Коломиї коливалась у межах 40 тис. грн.

Найвища зарплата від початку 2022 року у міського голови була нарахована за січень – 71 722 грн. Того місяця він отримав:

  • матеріальну допомогу в розмірі понад 36 200 грн.
  • відпускні – понад 16 600грн;
  • майже 6300 грн премії;
  • майже 4200 за високі досягнення в праці.

В кінці лютого почалась війна. Економія –  одна з вимог цього часу.
Матеріальної допомоги з того часу міський голова не отримував, проте надбавки і премії залишилися.

За 4 наступні місяці – з лютого до червня – Богдан Станіславський отримував по 8855 грн надбавки “за високі досягнення  у праці”, а це в сумі 35 420 грн.

Преміальні міського голови Коломийської громади за 5 місяців склали понад 58 тис грн.

Андрій Куничак, секретар Коломийської міської ради

Заробітна плата Андрія Куничака до війни коливалась в межах 26 тис грн. Найбільше нарахування відбулося в березні 2022 року і становило майже 56 200 грн.

Надбавка за “високі досягнення в праці” була нарахована секретарю міськради у січні й лютому: це 7446 грн та 4257 грн. Премії ж коливалися у межах 6400 -7500 грн.

Нагадаємо, що Андрій Куничак нині боронить цілісність і суверенітет України. Робоче місце і зарплатня за ним зберігається. Відтак за перші 5 місяців 2022 року місто виплатило Андрію Куничаку 161 635 грн.

 

Олег Токарчук, перший заступник міського голови 

 

Перший заступник міського голови Олег Токарчук сьогодні має важливу місію зі спасіння життя українців в часі війни. ЩЕ на початку російської агресії він був мобілізований як лікар.

Зарплатня Олега Токарчука за 4 місяці становить майже 181 тис грн. Найбільша виплата від початку 2022 року була у березні – понад 57 тис грн. Відтак середня зарплата його становить 36 175 грн. Премії видавалися у січні та лютому і становили 6922 грн та 10275 грн відповідно. Надбавка за “високі досягнення” сягала 5768 грн у січні, 6850грн у лютому та 934 грн у березні.

 

Володимир Григорук, заступник міського голови з комунальних питань

Володимир також мобілізований і на даний час перебуває у зоні бойових дій.

За січень-травень йому нарахували понад 175 тис грн. Найбільша зарплатня зафіксована у березні – понад 55 тис грн. Надбавка за високі досягнення в праці в середньому становить 6550 грн, а премії виплачувалися тільки в перші два місяці – 7860 грн та 9825 грн за січень та лютий відповідно. Від часу мобілізації Володимиру нараховували зарплатню без відщеплення надбавок та премій.

 

Михайло Качанський, заступник міського голови

 

Михайло Качанський став заступником міського голови у лютому 2022 року.

За перші 4 місяці на  новій посаді покращив своє матеріальне становище на 123 604 грн. Відтак середня заробітна плата урядника становить 30 900 грн.

Найбільша зарплатня у Михайла Качанського була у квітні і становила понад 34 600 грн. З них майже 15 200 грн – відпускні.

Щодо премій, то найбільше він отримав у травні – майже 15 200 грн. В інші місяці преміальні коливалися в межах 8900-10000 грн. Загалом за 4 місяці Михайло Качанський отримав більше 43 700 грн премії та понад 24 000 грн надбавки “за високі досягнення”.

При доходи й фінансові нагороди інших заступників міського голови читайте у другій частині аналітики Інформатора.

Наталка Сандецька

 

Нагору