Інформатор Коломия

ВЛАДА

Всі рівні, але є рівніші: як міська рада ділить кошти на укриття в закладах освіти

Добрі ґазди готують сани літом, але це не про нас. 5 місяців війни, а укриття по школах і садочка тільки готуються. Цей місяць вирішальний. Крім того міський голова переконує, що всі заклади освіти отримали рівні суми на облаштування укриттів. Але це не так.

Інформатор дізнався, як насправді в ратуші розприділили кошти на укриття в Коломиї.

На укриття в Коломийські територіальній громаді виділили більше 5 млн грн. Усі ремонтні роботи планують завершити 30 серпня, тобто менш як за місяць.

До теми: Міський голова Коломиї запевняє, що до 1 вересня укриття будуть в нормі

“З початком повномасштабної війни міськрада виділила кожному закладу освіти рівні суми, щоб зробити ремонт в сховищах. Як бачимо, кожен справляється з цим завданням по-різному. Точніше, одні працюють, а інші пасуть задніх”, – написав міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці 19 липня 2022 року.


Ми поцікавились, чи справді рівні суми пішли на кожен із закладів освіти Коломийської громади. І ось що виходить:

Одні заклади отримали 200 тис грн на ремонти в укриттях, а іншим перепало в рази більше – більше мільйона. Так, приміром, для навчального закладу в селі Корнич якимось чином має вистачити мінімальної суми, а от для одного з укриттів в центрі міста – вп’ятеро більше.

Насправді це цілком логічно, якщо врахувати, що всі укриття були в різному стані готовності. Але для чого тоді публічно стверджувати, що всім міська рада дала однакову суму? І ще одне: наскільки справедливо визначають розмір фінансування ля кожного  з цих освітніх закладів?

Крім того, всі ці укриття робляться так званим господарським методом. Тобто з міського бюджету оплачують будівельні матеріали, а самі ремонтні роботи заклади проводять власними силами.

Наталка Сандецька

Нагору