Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скільки отримують в ратуші преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці” | Частина 2

У попередній статті ми проаналізували заробітні плати вищого керівного складу Коломийської міської ради – мера, секретаря та 3-ьох його заступників. Здивувалися, що війна не особливо вплинула на доплати “за високі досягнення у праці”, а крім того й сам Богдан Станіславський не гребував взяти матеріальну допомогу в більш як 36 тисяч грн.

Цього разу Інформатор розповість про доходи ще трьох заступників, а також щедроту міського голови у ставленні до деяких із радників. Щедроту за наші з вами податки.

Посади заступників голови Коломийської міської ради зараз обіймають Олег Токарчук, Володимир  Григорук, Роман Остяк, Сергій Проскурняка, Володимир Мельничук та Михайло Качанський.

Про доходи міського голови і половини його заступників Інформатор писав у першій частині статті Скільки отримують в ратуші преміальних та надбавок за “високі досягнення у праці” Частина 1.

У першому півріччі премії заступників міського голови коливалися біля 7800-9000 грн.

Матеріальну допомогу отримав тільки міський голова, вона склала 36 225 грн. Його наздоганяє вірний партійний соратник, підприємець і забудівник Коломиї Сергій Проскурняк. На оздоровлення він отримав 25545 грн.

Надбавка за “високі досягнення у праці” – окрема стаття витрат на зарплати урядникам. Ці досягнення ніхто особливо виміряти не може, а розмір доплати визначає міський голова на власний розсуд. А міському голові затверджує сесія ради.

Найвища надбавка все ж таки у мера. У всі місяці, окрім часу відпустки, Богдан Станіславський настарався на доплату у майже 9000 грн. Це та сума, за яку більшість коломиян працюють цілий місяць. Тобто надбавка для мера становить приблизно 22% від загальної зарплатні, а премія – 33%.

Найбільша зарплатня у Богдана Станіславського за 2022 рік сягнула 71 721 грн.

До теми: Скільки наших податків Коломия витрачає на зарплату міського голови та 5 його радників

Коломия від початку року оплачувала заробітну плату міському голові Богдану Станіславському, його 6-ти заступникам та 5- ти радникам.

З січня 2022 року Микола Андрусяк був звільнений з цієї посади і перейшов назад до ЦНАПу.

Зараз Микола Андрусяк боронить Україну від окупантів. Окрім нього на війну пішли ще двоє заступників – Олег Токарчук та Володимир Григорук, а також секретар міськради Андрій Куничак. Вболіваємо за них і за перемогу України.

Сергій Проскурняк

Відомий бізнесмен і забудівник Коломиї розпочав свій рік із відпустки і отримав на оздоровлення 25, 5 тисяч гривень.

За перші 5 місяців 2022 рокі за кошти платників податків Коломийської громади Сергій Проскурняк збагатився на 154 260 грн. Відтак середньомісячний заробіток чиновника склав 30 850 грн. На той час – 1 тис євро. За таку зарплатню нашим заробітчанам доводиться добряче попотіти в Європі.

Надбавка за високі досягнення у праці Сергія Проскурняка сягає у середньому 4200 грн.

Премія цього заступника складає 6000 грн. Відпустки Сергій Проскурняк брав ще і навесні: у квітні та у травні 2022 року.

Володимир Мельничук

Заступник міського голови відзначився продуктивною роботою при проведенні медичної реформи: коли у Коломиї формувалась первинна медицина, то наше місто часто ставили у приклад іншим.

В період з січня по травень (включно) Володимир Мельничук отримав з міського бюджету 141 659 грн. Відтак середня місячна заробітна плата його становить трохи більше 28 тис грн.

Премія в середньому становить 9150 грн.

Надбавка за високі досягнення в праці коливалась у межах 6000-6500 грн.

Надбавку ж за вислугу років Володимир не отримував.

Роман Остяк

Єдиний заступник, який перейшов з каденції попереднього міського голови в каденцію Богдана Станіславського, – Роман Остяк. Зараз у нього чимале коло обов’язків, адже два заступники міського голови зараз беруть участь в обороні України.

Загальний дохід від служби Романа Остяка з січня до травня включно приблизно такий самий, як і у Володимира Мельничука, він становить 140 500 грн. Відтак в середньому на місяць він отримує трохи більше 28 тис грн.

Надбавка за високі досягнення у праці коливається у межах 6500-7000 грн.

Премія – у межах 8000 грн.

Надбавку ж за вислугу років Роман Остяк отримував тільки раз – у квітні – в розмірі 1250 грн.

Радники міського голови

Насамперед мусимо зазначити, що радники – абсолютно не обов’язково мають бути у міського голови. Але судячи з того, що за цей час у мерському кабінеті побувало аж 5 різних фахівців з особистих підказок, виглядає, що Богдан Станіславський справді має таку потребу. Це Руслан Юрійчук, Михайло Мєскєв, Мирослава Березовська, Людмила Оленюк, Федір Чучман.

Їхні заробітні плати значно скромніші – у більшості вдесятеро менші, ніж у мера.

Найдорожче Коломиї обійшлися поради Михайла Мєскєва з Маріуполя: у травні йому нараховано майже 19 250 грн.

Премії їхні – штука рідкісна і незначуща. Якісь разові виплати в районі 900-1300 грн.

Тільки новоспечений радник Михайлу Мєскєву, який приїхав з Маріуполя і мав довгу судову тяганину щодо отримання неправомірної вигоди (суд закрив справу за строком давності), вочевидь, одразу ж потрапив у коло фаворитів мера Коломиї.

Адже з першого ж місяця роботи в раді він отримував і премію й надбавку: більше того, ці доплати становили 62% його заробітної плати.

Зокрема у травні 2022 премія Михайла Мєскєва становила майже 9500 грн.

Інформатор продовжує моніторити витрати платників податків громади Коломиї. Якщо ви зіштовхнулися із неправомірними витратами коштів міста – дзвоніть нам на редакційний номер +380 67 348 2272.

Наталка Сандецька

 

 

 

 

 

Нагору