Коломия До сайту

Рецепти від господинь-педагогинь | ексклюзив

Нещодавно на Інформаторі вийшов відеосюжет про героїнь, які з 4 квітня годують наших захисників. Меню господинь-педагогинь різноманітне та вражаюче. Тут і тістечка, і сочники, і піца…

Інформатор дізнався всі секрети їхніх смачних рецептів та ділиться з вами.

“Ключівські тістечка”

Замісити тісто і відразу можна розтачувати десь на 5мм. Зверху присипаємо за бажанням цукром або маком. Випікаємо поки не стануть “рум’яні”.

 “Сосиски в тісті” і “Рогалики”

Замісіть м’яке тісто, накрийте марлею в декілька шарів, щоб не підсихало зверху (особливо влітку). Поставте в тепле місце на 1 – 1.5 год, щоб підійшло.

Секрет цього тіста…
1) дати гарно піднятися, як замісили і в готовому виробі.

2) не перепікати, булочка тоді пухка декілька днів.

 “Міні-піца”

Дайте тісту відпочити і підійти 1 годину. Потім розважте його в кульки по 100 г і викладіть на піднос, змащений олією.
Форму застеліть пергаментним папером, розкладіть тісто і руками розтягніть по формі, роблячи круглу піцу. Кожну змастіть соусом, викладіть порізану соломкою копчену ковбасу. Випікайте до готовності. Потім присипте твердим тертим сиром і поверніть в духовку ще буквально на 2 хвилини, щоб розтопився сир.

Лайфхак: не посипайте сиром всі піци, тільки ті, що відразу будете їсти. Решту пізніше і розігрійте в мікрохвильовій печі.

 “Сочники”

Замісіть тісто, начинка може бути різною, наприклад, сир, мак, яблука. Готовий сочник змащуємо збитим білком (що залишився) і посипаємо цукром.

Смачного!

Читайте більше деталей про роботу господинь-педагогинь тут.

Христина Бойчук