Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день | 7 серпня

7 серпня –  219 день року та 165 день повномасштабної війни рф проти України. Професійне свято тих, хто захищає наше небо та день народження української плавчихи, чотириразової олімпійської чемпіонки – Яни Клочкової. Із Днем Ангела не забуваємо привітати: Анну, Ганну, Олександра та Макара.

Детальніше про сьогоднішній день розповість Інформатор.

7 серпня –  День Повітряних Збройних Сил України. З 2007 року за указом президента В. Ющенка це професійно свято ми відзначаємо кожного року у першу неділю серпня.

До теми: Небесні опори: 7 серпня Україна відзначає День повітряних сил

У церковному календарі сьогодні вшановують святу Анну – матір Пресвятої Богородиці, бабусю Ісуса Христа. Це свято Успіння праведної Анни. Християни дуже шанують Анну і вважають її покровителькою жінок і матерів.

7 серпня неофіційно відзначають День сестер. Це ще одна можливість нагадати собі про те, як важливо зберігати сімейні стосунки та зателефонувати найріднішим.

Також у першу неділю серпня, а цього року це 7-го серпня відзначають Міжнародний день прощення. Був ініційований Світовим союзом прощення, неконфесійним освітнім фондом.

Який сьогодні день у історії?

  • 1819 — народився Пантелеймон Куліш, відомий український письменник («Чорна рада»).
  • 1932 — закон “Про П’ять колосків”. Відповідно до якого розкрадання колгоспного майна каралося позбавленням волі на строк понад 10 років або розстрілом. Написаний особисто Й. Сталіним. Засуджено на строк понад 10 років 54 645 людей, розстріляно 2110.
  • 2008 — початок російсько-грузинської війни.

Ровенчук Вікторія

Нагору