Інформатор Коломия

ВЛАДА

Ліквідувати хай там що: учні ліцею №6 не знають, що буде з 1 вересня

Це нагадує наступ, масований, безкомпромісний наступ на освіту. Після нашої публікації про звільнення в школах і садках до редакції почали дзвонити і писати вчителі звідусіль: скорочення, бездумна реорганізація, тиск. Зрештою директор ліцею №6 вирішила, що втрачати більше нічого і звернулася до коломиян напряму.

Інформатор поволі перетворюється на рупор борців за свої права, і це, направду, дуже відповідальна місія.

Лідія Василівна Семенюк, директор ліцею №6 в Коломиї, бачила різні зміни влади, підходів та дій, але те, що відбувається нині в її школі, важко вкласти в логічні рамки.

Так, у Коломиї почалась реорганізація закладів освіти. Іншими словами одні школи стануть опорними, інші – їхніми філіями.

Ліцей № 6 знаходиться у найбільшому спальному районі Коломиї. Тут навчається понад 600 учнів. Приміщення – ласий шмат, адже воно сучасне, величезне ще й має басейн та теплицю.

До теми: Звільнення в школах і садках Коломиї

Заклад подавався на конкурс, щоб мати статус опорного, але без зазначення причин комісія не погодила такі зміни.

З цього приводу в лютому відбулися громадські слухання. Майже 90% присутніх виступили проти ліквідації ліцею №6. Міська рада послухала і… знехтувала думкою коломиян.

У перший день війни – 24 лютого – за зачиненими дверми відбулась сесія, на якій остаточно вирішилось питання ліцею №6: ліквідувати і створити на його основі філію ліцею №9.Представників педагогічного колективу школи на сесію не пустили: на дверях поклали муніципальну інспекцію, зась було зайти навіть директорці.

До теми: Хочете зберегти ліцей – економте! Міський голова наполягає, вчителі не відступають

Батьки ж не довго думаючи подали на міську раду позов до суду, та за браком документів процес затягується. Виявилось, каже Лідія Семенюк, що у юристів міської ради дивним чином не було протоколів громадських слухань та інших документів по справі.

Зараз ситуація взагалі дика: до нового навчального року 2 тижні. Тим часом ні самі вчителі, ні директорка школи, ні батьки ліцеїстів не знають, що буде 1 вересня.

Виходить, що в рамках реорганізації 31 серпня усі вчителі разом з директоркою мають бути звільнені. Кого наберуть – невідомо.

Відтак 10-ті та 11-ті класи перейдуть вчитися у ліцей №9, автошколу в закладі ліквідують. Під питанням ще, чи не перекинуть початкову школу в інший заклад, бо ніхто нікому толком нічого не пояснив.

Проте у колективі впевнені, що новою очільницею філії стане теперішня заступниця, а разом з тим – подруга дитинства і сусідка мера Коломиї Богдана Станіславського.

 Наталка Сандецька

Нагору