Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Садочок “Ластівка” відстояв свої групи і має купу цікавинок для вихованців

Невеличний заклад дошкільної освіти займає старовинну будівлю колишнього польського маєтку. Тут всього 3 групи малюків. Але одну з них цієї осені хотіли закрити.

Інформатор поцікавився, як колективу вдалося відстояти своїх вихованців і чим таким цікавим заманюють вихователі батьків у садочок.

Дощового ранку ми прийшли на заклик директорки ЗДО №18  Галина Іванівна Гураль. Як тільки мова зайшла про скорочення числа груп до двох, очільниця садочка запросила пресу і владу міста відвідати заклад і переглянути своє рішення.

Закривати групу хотіли через те, що  групи відвідували по 12 діточок, а управління ставило вимогу наповнити групи хоча б до 20 діточок. Тут уже сполошилися самі батьки: до садка підтягнулися дітки, які деякий час не відвідували заклад. Відтак дзвінком з управління освіти відмінили скорочення.

До теми: Чи вподобали коломийські діти харчування за Клопотенком?

Садочок має нетипові підходи до виховання. До прикладу замість звичних тут чорнобривців та хризантем у дворику ростуть кабачки, капуста, помідори. Виявляється, усе це вирощували самі малюки на підвіконнику: від насінини і до розсади, а потім – у грядку на майданчику садочка.

До теми: Дивіться, діти, під ноги: відсутня дорога до дитячого садочка

Потім дітвора із захватом смакує помідорками, втішаючись, що їхня праця дала такий урожай.

А  крім того у садочок постійно приходять фахівці з різних сфер: перукарі, рятувальники, медики, комунальники. Вони розповідають малюкам про особливості своєї професії і навіть дають деякі практичні поради. Усе це – у рамках власного розробленого проєкту “Щаслива дитина”.

А ще у садочку просто фантастичні павільйончики: то цілі будиночки, вимурувані, накриті й дбайливо вибілені.

Для малят тут всі умови: зручний ігровий простір, цікаві іграшки, розваги на вулиці.

І навіть укриття, де на підлозі килими, є батареї, іграшки, медикаменти, вода, теплі ковдри. Скоро тут мають для доброї вентиляції встановити рекуператор. Тут можуть знайти прихисток усі вихованці разом із колективом садка, а ще одна кімната – для мешканців мікрорайону.

 

 

Нагору