Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чим здивує покупців заболотівський базар? Фоторепортаж

Коли однієї п’ятниці тато і мама привозять додому дриль, якийсь одяг, велику сковороду з диску, вживаний тостер та кілька курочок, то це точно означає, що вони були на базарі у Заболотові. Здавалось би, дощ, сирість та болото – зовсім не ті обставини, щоб іти за покупками. Але, якщо сьогодні п’ятниця, то відвідувачів Заболотівського ринку нічого не зупинить.

Інформатор також не втримався та вирушив туди на міні-екскурсію.

Базар розташувався у самісінькому центрі міста. Щоправда, трішки “заховався” за будівлями, що знаходяться на центральній вулиці. По ній же і проходить головна дорога з Коломиї до Чернівців. Але звернувши у вузенький поворот за селищною радою, ви з пагорба побачите кількадесят палаток із товаром. І це ще не весь ринок.

Заболотівський базар поділений на “сектори”: у цій частині продають продукти, в іншій – новий одяг, там – секонд-хенд, далі стоять ятки із запчастинами до авто, а вкінці ринку можна придбати свійських тварин. Проте, бувають і винятки. До прикладу, тут поруч можуть продавати шкарпетки і свіже м’ясо.

До теми: Коломийська Торговиця: мегамаркет просто неба

Справді, від різноманітності товару на базарі очі розбігаються. Минуле переплітається з сьогоденням. Там продають електропростинь, а ось – давні швейні машинки. Але вільного місця тут є вдосталь. Мабуть, декого все ж налякала дощова погода. Проте, й самі продавці скаржаться на теперішні торги. Кажуть, що люди купують товар вже далеко не так, як колись. Тому й деякі “підприємці” змушені їхати на інші базарчики неподалік. Наприклад, у суботу – в Косів, а в неділю – у Берегомет.

Також ми писали про Яблунівський базар: здибанки, закупи і теревені

Та покупці все одно є. З кількома пакетами в руках переходять від ятки до ятки, запитуючи щось. Хто завітав на ринок у Заболотові, то точно вже не піти звідси з порожніми руками.

Ольга Пукавчук

Нагору