Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дивний запах в районі Торговиці у Коломиї – звідки він?

Мешканці кількох вулиць Коломиї, що поблизу базару Торговиця, протягом кількох тижнів страждають від неприємного запаху в повітрі. Сморід чути в радіусі одного кілометра. Спочатку він проявлявся ввечері або вранці. Та з часом почало “пахнути” як вночі, так і протягом цілого дня. Коломияни кажуть, що запах схожий на якісь ліки. Але чи шкідливий він та що є джерелом цього смороду можуть тільки здогадуватися.

Із проханням допомогти вирішити цю ситуацію до Інформатора звернулися обурені мешканці.

На нашу електронну пошту надійшов лист, в якому коломиянин скаржиться на дивний запах в повітрі, через який неможливо було навіть провітрити будинок. Звідки та від чого цей сморід він не знав. Але у соцмережі йому написали, що джерело запаху знаходиться на гуртівні “Лілія”, що біля Торговиці. Мовляв, її власник закупив бочки з-під якоїсь хімії і мив їх, щоб продати. Також власник обіцяв, що продасть все до 1 вересня.

Додаємо скріни з електронної пошти, зберігаючи анонімність чоловіка

Після отриманого листа Інформатор вирушив досліджувати це питання. Приїхавши на вулицю Гетьманську, ми справді почули запах, схожий на ліки. Але його джерела ми знайти не змогли. Проте, побачили бочку з-під якогось масла, яка стояла на вулиці. Продавчиня сказала, що бочка порожня. Розпитавши про запах тамтешніх підприємців та мешканців, нічого конкретного вони нам не сказали. Одні зазначили, що чули сморід, але не знають звідки він. Інші ж взагалі нічого не чули. До слова, працівникам зазначеної вище гуртівні також нічого не пахло. Та, на жаль, запах не можна передати через фото чи відео.

Читайте також: Коломиянин скаржиться на смердючу рідину, яка витікає зі сміттєвоза

Тим часом користувачі у мережі також підняли цю тему.

А нещодавно нам в особисті повідомлення написала коломиянка, де детально розповіла всю історію. Вона зазначила, що сморід справді йде з гуртівні на вул. Гетьманській, власником якої є пан Кащук. Жінка пише, що до нього вже зверталися сусіди, але результату це не дало. Коломиянка також побажала залишити анонімною.

Вчора Інформатор теж завітав на гуртівню “Лілія”, щоб поспілкуватися з її господарями і почути їхню точку зору. Але працівники сказали, що пана Кащука на місці немає. Ми залишити їм свої номери телефонів та попросили, щоб власник вийшов з нами на зв’язок. Але дзвінка від нього ми так і не дочекалися.

Проте Інформатор звертатиметься до Держпродспоживслужби, аби допомогти місцевим мешканцям вирішити цю ситуацію.  Читайте в наступному нашому матеріалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Також ми писали: Коломийська Торговиця: мегамаркет просто неба

Ольга Пукавчук

 

Нагору