Коломия До сайту

Секрет простий: міське озеро в Коломиї обізвали ставком заради 75 метрів вздовж берега

13 коломийських міських депутатів підтримали рішення про так звану прибережну зону “ставка на вулиці Чехова”, але рішення не прийняли. Тим часом коломиян обурило те, що міське озеро назвали ставком. Але справа виявилась не у слові, а таки в грошах.

Інформатор розкрив хитрий задум і ділиться з вами.

Про що мова

6 жовтня на сесії Коломийської міської ради депутати серед земельних питань розглядали встановлення прибережних зон озера, яке у рішенні чомусь назване ставком та ще й по вул. Чехова, тоді як у Коломиї такої вулиці вже не існує, адже ще у вересні її перейменували на вул. С. Тарабалки.

Клопотання щодо затвердження проекту благоустрою і встановлення меж прибережної захисної смуги цього “ставка” подало ТОВ “ПРО ЗЕМ”, яке зареєстроване у Івано-Франківську і займається діяльністю у сфері права, нерухомістю та наданням інших комерційних послуг. Яким боком вони причетні до справ коломийських – невідомо.

Які ще порушення є в цьому рішенні читайте у статі Озеро чи став: на сесії розглядали питання прибережних зон “ставка на вулиці Чехова”

Рішення це передбачало зменшення природоохоронної смуги озера. Відтак це дозволило б забудовувати територію довкола міського озера впритул до водойми.

На сесії таке скандальне рішення підтримало 13 депутатів з 22 присутніх, у тому числі міський голова Богдан Станіславський зі своєю фракцією партії “Самопоміч”.

Деталі: Хто з депутатів підтримав скандальне рішення про зміни меж берегів міського озера

Що втратила б Коломия, якби це рішення проскочило

Землю. Безцінну землю біля міського озера разом з його алеями і скверами.

Адже згідно земельного кодексу прибережні захисні смуги ставків складають тільки 25 м. А для озер – 100 метрів. Детальніше вивчити цю тему можна ТУТ.

За таких умов коломиянам за кілька років залишили б тільки оту асфальтовану доріжку довкола озера разом з численними будками-МАФами.

До слова, майже всі ці тимчасові споруди опосередковано чи напряму належать нинішнім депутатам міської ради, їхнім попередникам і родичам.

Чи стерплять коломияни таку нахабну спробу знецінити землю біля озера? Чи зупиняться депутати, а чи знову намагатимуться протягнути це питання на сесії міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька