Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На вул. Лисенка проломився каналізаційний люк: хто має замінити?

Кілька днів поспіль посеред дороги на вулиці Лисенка у Коломиї стоїть дерев’яний трикутник обмотаний червоно-білою стрічкою. Ця конструкція попереджає водіїв про діру на проїжджій частині. Виявляться, що там проломилась кришка каналізаційного люка.

Чому це сталося та коли його відремонтують – дізнавався Інформатор.

З‘ясувалося що знайти відповідальних за заміну кришки люка не так і просто. Спочатку ми зателефонували в КП “Полігон Екологія”, адже люк знаходиться посеред дороги. Там сказали, що кожен люк має свого “ґазду”. Крім їхнього підприємства, за це ще може відповідати “Коломияводоканал”, Укрпошта та інші.

“На проїжджій частині є основні люки, тобто комунікації проводить місто. А є підключення особисті. Це коли людина взяла дозвіл і підключилась індивідуально. На жаль, наша система дозволяє так робити. Через це потім і не можуть знайти відповідального. Якщо хтось підключився особисто, то він і відповідає за цей люк”, – каже в.о. директора Михайло Попелюк.

Він припускає, що люк не витримав, бо на нього могла наїхати важка машина, адже неподалік йде будівництво. До того ж, там ще й основа може бути зломана.
До теми: На вулиці Стефаника залатали багатостраждальний люк і почали стелити асфальт

Оскільки люк позначений, як каналізаційний, то ми звернулися і до КП “Коломияводоканал”. За словами головного інженера Славомира Зумера, кришка могла проломитися через свій вік. Хоча й вона виготовлена з чавуну, але служить вже щонайменше десяток років. Інженер зазначив, що даний люк є власністю магазину “Мальва” і відповідати за нього мали б власники магазину. Працівники водоканалу вже сконтактували з ними. Замінити люк мали б до п’ятниці.

Проте на вулиці Лисенка ми так і не знайшли магазину під назвою “Мальва”. В одній крамниці нам сказали, що такий заклад працював тут ще близько десяти років тому. Місцеві підприємці зазначили, що магазин справді є, тільки тепер він має іншу назву. Вони підтвердили, що хтось справді приїжджав і міряв люк. Але магазин, власники якого мали б відповідати за даний люк, в той момент був зачинений. Тому поспілкуватися з кимось так і не вдалось.

Інформатор продовжуватиме досліджувати цю тему, тому слідкуйте за новинами.

Читайте також: Комунальники пояснили, чому на вул. Мазепи провалюється люк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору