Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як розпізнати іранський безпілотник та врятуватись від нього?

Скажений східний сусід почав використовувати у війні з українцями нову зброю – іранські бойові безпілотники “Шахеди”. Вранці 17 жовтня ці безпілотні літальні апарати атакували нашу столицю. Як зрозуміти, що “Шахед” наближається до вас і куди тікати від цієї зброї?

Розповідає Інформатор.

Двигун БпЛА “Шахед” гучний. При наближенні у повітрі чутно звук, схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопили. Почувши такий звук, намагайтеся потрапити у спеціально обладнане укриття. Користуйтеся підвалами, цокольними поверхами будинків, підземними паркінгами, переходами або дотримуйтесь правил “двох стін”.

Якщо ви в транспорті, то вийдіть і відбіжіть подалі від дороги. Тоді знайдіть можливе укриття. Обирайте сховище подалі від військових, стратегічних об’єктів та адміністративних установ.

НЕ ховайтеся в під’їздах, під арками, на сходових майданчиках, у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій тощо.

Повідомляйте на лінію “102” будь-яку інформацію що переміщення ворожих безпілотників. В разі їх падіння вказуйте місце знаходження. При цьому до місця падіння звитого об’єкта не наближайтеся, уламки не чіпайте.

Читайте також: Будував дороги, а тепер лупить окупантів: Том з Косівщини розповів про війну зблизька

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору