Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мальовничий Рушір | осінній відпочинок серед гір та водоспаду

Прикарпаття продовжує вражати своєю неймовірною красою тих, кому пощастило народитися неподалік, а також тих, хто радо приїжджає в ці краї на відпочинок. Тут і гори, і водоспади, і жовтогарячі мішані ліси, і запашні грибочки-боровички, яких так і хочеться вполювати.

А тому Інформатор ділиться ще однією місциною, котра точно варта вашої уваги.

Рушір – це село на Косівщині, розташоване неподалік Космача. Воно славиться неймовірними краєвидами, озерами та водоспадом, до якого щоліта сходиться дітвора і не тільки. Тут таке свіже повітря, що іноді виникає бажання збудувати собі маленьку дерев’яну хатинку та жити серед співу пташок.

Вийшовши на місток, можна побачити шикарний краєвид, де відкривається все село з горами та автентичними будинками неподалік. А ще, крізь гілля дерев, можна помітити оту дзеркально-чисту річку Рушірку, яка взяла назву від села, де протікає.

Добратись до Рушора дуже легко. Автівкою вам доведеться їхати трохи більше ніж пів години – 26,8 км. Також сюди можна добратися автобусом. Вартість поїздки буде близько 50 грн з одного. Звичайно, до самої лісової галявинки доведеться йти пішки, але місцеві мешканці дуже доброзичливі, тому вони радо покажуть дорогу туристам.

В Рушорі та лісах неподалік можна не тільки милуватися фантастичними краєвидами, а й вполювати чималу кількість осінніх грибів-боровиків. В цей час вони по-особливому смачні та запашні, адже хтозна, коли закінчиться їхній сезон? Може, це вже востаннє цього року?

Цікавий факт: ці пізно-осінні грибочки так вдало вміють сховатися під опалим листям, що здається, ніби вони злилися в одне ціле. А тому добряче приглядайтесь, аби не прийти додому з порожнім кошиком.

Але навіть якщо досвідчені грибники випередили вас, не сумуйте – ці фантастичні краєвиди вартують, аби ви повернулися сюди ще багато разів.

До теми: Ще одна фантастична локація для осіннього відпочинку | мальовничий Космач

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору