Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як правильно вмикати електроприлади після аварійних вимкнень?

Поки прикарпатці намагаються адаптуватися до віялових вимкнень світла, з’являється питання, як користуватися електричними приладами у разі такої ситуації.

Інформатор вивчав поради ДТЕК Київські електромережі.

Після відновлення електропостачання, багато споживачів одразу вмикають потужні електроприлади, які створюють повторне навантаження на мережу. Це може стати причиною аварій на станціях, тому прилади потрібно вмикати поступово.

До теми: Оновлені списки аварійних вимкнень для Коломиї та району

ДТЕК Київські електромережі підготувала 5 порад, як правильно вмикати електроприлади після стабілізаційного відключення:

  • Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком – вимкніть всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також не забудьте про світло в приміщеннях, де в цей час не перебувають люди.
  • Після ввімкнення світла, не вмикайте одночасно всі енергоємні прилади. Якщо ви вдома маєте декілька енергоємних приладів, тоді обмежтесь під’єднанням до мережі одного приладу, а інший увімкніть в інший період часу, обов’язково відімкнувши попередній.
  • Ті електроприлади, які мають таймери ввімкнення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00 ранку.
  • Для тих, хто користується електродвигунами та помповими станціями, рекомендують від’єднувати їх від мережі у час вимкнення світла та вмикати за 20-30 хвилин після появи світла.
  • Бізнес-клієнтів просять утриматися від використання зовнішнього освітлення для фасадів офісів, закладів харчування, торгових центрів тощо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Христина Бойчук

Нагору