Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Надворі тепліше, ніж в палатах: яка температура повітря у Коломийській дитячій лікарні

Ціла епопея довкола початку опалювального сезону в Коломиї: на папері він розпочався, а по факту – ні. Щодень нові скарги: то в садку холодно, то в школі, то в пологовому, то в лікарнях. Мами дітей, які зараз лежать в стаціонарі в дитячої лікарні, звернулись до нашої редакції з проханням повпливати на ситуацію в установі, адже там опалення запустили, а наступного вечора – вимкнули.

Інформатор проінспектував Коломийську дитячу лікарню і виміряв температуру повітря в коридорах та палатах.

На вулиці припікає сонце і температура сягає +20°. Але в палатах, де лікуються дітки Коломийщини, прохолодно. Опалювальний сезон розпочався із запізненням і тривав всього дві дні. За цей час приміщення не встигло позбутись вологості після дощового вересня і прогрітися.

До редакції написала мала дівчинки, яка лікує бронхо-легеневе захворювання в стаціонарі дитячої лікарні:

“Я ночую біля дитини, то щоб зігрітися, сплю з нею на одному ліжечку. Вдень ще так-сяк, а от вночі справді зимно”, – пише нам жінка.

Ми завітали в лікарню. І направду, неприємна прохолода відчутна вже на другому поверсі стаціонару. В кабінеті начальства працює електричний обігрівач. В палатах дітей же температура ледь сягає +18°. В коридорах – те саме.

Уявіть, як почуваються тут хворі дітки вночі.

До теми: Як економлять електроенергію у коломийській ратуші

Генеральний директор КНП “Коломийська центральна районна лікарня” Андрій Кошкін пояснює, що вирішили зекономити за вказівкою з ратуші, адже середня добова температура повітря не перетнула крайньої межі.

І так, їм у лікарні також холодно. Доки надворі тепло вмикати опалення в дитячі чи дорослій лікарні не збираються.

До теми: У пологовому будинку вимкнули опалення

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору