Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ще мінус одне дерево на бульварі Лесі Українки

Ця липа у спеку ставала надійним прихистком для пішоходів та припаркованих авто. Але на початку літа якийсь мудрагель підпалив дерево, його довелось рятувати пожежним. Виявилось – намарне.

Інформатор розповість деталі.

Після пожежі липа вижила, хоч для ліквідації займання рятувальникам довелось вирізати частину стовбура. Дерево здаля виглядало цілком здоровим: пишна зелена крона закривала вулицю на половину її ширини. Проте в останні дні літа липу таки зрізали. А 27 жовтня викорчували залишки.

До теми: У міському парку Коломиї спиляли 4 дерева

У свій час це дерево у комунальників відвоювали активісти Коломиї.

На початку року на десятках дерев бульвару з’явилися банери, які сповіщали про те, що ці дерева становлять небезпеку. Усіх їх мали зрізати. Але не вийшло.

19 лютого 2022 року на сторінці політика і міського голови Богдана Станіславського з’явився заклик взяти участь у “широкому діалозі про те, як разом розумно підходити до питання зелених насаджень громади”. І навіть запропонував зареєструватися, щоб стати учасником ініціативної групи.

І такі активісти знайшлись. Після огляду “небезпечних” дерев, активісти не виявили ознак страшної небезпеки і банери скоро зняли самі комунальники. Проте одного вечора у чатику цієї ініціативної групи з озелення представниця міської ради запропонувала одну липу таки зрізати і її наступного ж дня зрубали.

Детальніше – у розслідуванні Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

На жодній з таких зустрічей-обстежень не був присутній еколог чи будь-хто з фахівців цієї сфери.

Нагору