Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Осінній відпочинок у жовтогарячій лісовій місцині

Як провести осінні вихідні? З улюбленою книгою під звуки тріщання вогню у каміні? Дивлячись фільм або серіал у колі рідних? Запросити друзів на атмосферну вечерю? Чи може, зіграти у настільні ігри? Варіантів так багато, але поки на вулиці ще не надто холодно, пропонуємо вам вирушити у мандри лісовим масивом, що у с. Люча Яблунівської громади.

Інформатор ділиться з вами краєвидами та локацією.

Люча – це ще одне село, розташоване у Яблунівській громаді. Коли їдеш центральною дорогою, по дорозі тебе супроводжує річка, яка має ну дуже несподівану назву – Лючка! З нею в унісон перекликаються гірсько-лісові краєвиди.

Як тільки заходиш у ліс, легені наповнюються свіжим повітрям з ароматом бука. Його не порівняти ні з чим, хіба що конкуренцію може скласти хвоя вічнозелених смерек.

Ще однією перевагою цього місця є краєвиди. Тут ніби зійшлись на межі жовтень і листопад: тут вже листя рясно встелило землю, а на наступному березі воно ще на дереві.

Люча розташована не так далеко від Коломиї. Їхати автівкою доведеться близько 26 хвилин. Відстань – майже 23 км. Також в цей бік їздять рейсові автобуси. Вам підійде будь-який, котрий рушає з платформи №9. Вартість проїзду буде близько 35-40 грн з однієї людини.

По дорозі до лісової місцини ви можете побачити гарні дерев’яні альтанки та качелі для дітлахів. Це може бути своєрідним “привалом”.

Тут і гриби знайти можна. Та ще й кожен кращий за попередній. Цікаво, що у цьому лісі вони не так ховаються, як у рушірському.

 

Всі кадри мальовничих місцин, які ми показали дотепер, просто неймовірні. Але є те, про що не можна мовчати. Ніколи не розуміла логіки людей, котрі поводяться як парнокопитні. Для чого викидати пляшки серед лісу і цим засмічувати нашу природу?

Досить того, що це згубно впливає на навколишній світ, так ще й інші туристи або ж просто місцеві мешканці, які вирішили відпочити, можуть сильно травмуватися, перечепившись об ці пляшки.

Давайте бути свідомими та берегти нашу природу!

Читайте також: Місце для релаксу | мандруємо Коломийщиною восени

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору