Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї планують перевести заклади освіти на харчування у приватників, але закуповують м’ясорубки на сотні тисяч гривень

З 8 грудня оголошено тендер на закупівлю електричних м’ясорубок на суму 280 тис. гривень. А тим часом міський голова вже неодноразово наголошував, що заклади освіти перейдуть на харчування від приватних підприємців. Частина шкіл і садочків – уже замовляють цю послугу. 

Деталі розповість Інформатор.

За 12 електром’ясорубок місто готове заплатити 280 тисяч гривень. Проте у оголошенні тендерної закупівлі не вказано, для яких саме закладів освіти передбачено цю техніку.

Тим часом усі опорні заклади перейшли на приватні їдальні, окрім ліцею №9. Уже і в деяких садочках приватний підприємець забезпечує харчування, а місто та батьки компенсують вартість. До прикладу – ДЗО №20 в Коломиї чи деяких садочках сіл Коломийської ТГ.

То для чого купувати нове обладнання, якщо потім харчування переберуть приватні руки? І куди потім подінуть ці м’ясорубки?

Подібний нонсенс стався із пральними машинками у дитсадках: з осені пранням займається приватна особа, а техніка лишилась ні туди, ні сюди.

Читайте до теми: У Коломиї закупили послугу з прання білизни на майже 100 тис грн

 

 

В управлінні освіти впевнені, що харчування через приватників дозволить заощадити кошти на закупівлі продуктів для приготування їжі. Бо приватники можуть закуповувати дешевше.

Виходить підприємцям вигідно і зарплату платити, і оренду і закуповувати продукти, а місту – ні.

До слова, вартість харчування в садочку на день сягає55 грн за дитину старшої групи і 40 грн. за молодших дошкільнят. 30% вартості бере на себе місто, решта – батьки.

Але за так званий сервіс місто доплачує щодня підприємцю за кожну дитину ще по 8 грн.

Якщо підрахувати на прикладі садочка №20, то за 138 учнів місто витрачає щодня 1104 грн. У середньому на місяць виходить біля 24 500 грн. А за рік набігає більше 250 000 грн.

Деталі  – у статті Як змінилось харчування в дитячому садку Коломиї після переходу в приватні руки

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

 

Нагору